Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tomas Arroyo: “Heel Ter Leede is bezig het lek boven te krijgen”

Na vier wedstrijdronden in het nog prille seizoen vinden Ter Leede en Harkemase Boys zich terug op de laatste posities van de ranglijst van de derde divisie zaterdag. Beiden peurden uit die vier duels zegge en schrijven 1 punt. Toch is er een groot verschil in de cijfers die we achter dat ene punt ontwaren. Waar de Harekieten een doelsaldo van 3-8 hebben doen de Sassemers het met 10-15. Dat zou kunnen wijzen op wat lekkage bij rood/geel achterin, maar de zaken liggen een stuk genuanceerder. Tomas Arroyo, centraal verdediger van vv. Ter Leede geeft uw reporter bijles.

– Zeg ik iets geks als ik de wedstrijd van komende zaterdag een “degradatiekraker” bestempel ?

(Lachend) “Je mag het noemen hoe je wilt, maar bij ons leeft het zo niet in ieder geval. We zijn nu pas vier wedstrijden aan de gang. En ja, daarin vallen de resultaten wat tegen, maar het woord degradatiekraker komt op mij wel heel dramatisch over”.

– Toch, een zege zou wel heel fijn uitkomen mag ik aannemen?

“Ja,natuurlijk. Dat is echter een ander verhaal. We werken bij Ter Leede met een grote groep mensen aan het verbeteren van ons spel. Natuurlijk wil je dat dan ook een keer terug zien in het resultaat op zaterdag. In die zin zou dat bijvoorbeeld de stemming in het weekend wel verbeteren.”

– Praten jullie daar onderling ook over, hoe dat dan moet gebeuren?

“We praten wel over hoe we de dingen doen en hoe we het moeten doen. Daarin is Cees van Tongeren heel belangrijk. Hij legt enorm veel data vast en Niek Oosterlee is daar dan volop mee bezig naar de groep en naar individuele spelers toe. Zo krijgen we steeds te zien hoe we staan als we tegenaanvallen krijgen. Wie staat waar en wie had waar moeten staan. Dat is een proces dat het gehele team aan gaat.”

– En zo is het dus niet alleen een zaak van de verdediging dat jullie al op 15 tegentreffers staan, maar van het hele team?

“Zo is het. Aan de andere kant scoren we namelijk ook dankzij opschuivende verdedigers en middenvelders. Dat is ook niet alleen de verdienste van een paar aanvallers. Dat bedoel ik ook met we doen het met zijn allen en daarom zijn die beelden waar Niek Oosterlee ons mee confronteert ook zo belangrijk. We moeten allemaal inzien wanneer er wat fout gaat, zeker als het vaker terugkomt. Daar zijn we al een aantal weken heel bewust mee bezig.”

– Zie je al verbetering ?

“Ik denk dat de midweeks gespeelde wedstrijd tegen RKAV Volendam al verbetering liet zien. Helaas ging die toch nog nipt verloren.“

– Komen die tegengoals nou voort uit te veel kansen weg geven of heeft het meer te maken met hoe groot die kansen dan zijn?

“Duidelijk het laatste. Als wij een paar keer verkeerd staan kost dat vaak meteen een tegentreffer. Vandaar ook het belang om 90 minuten lang op te passen voor hoe het totale team bij een tegenaanval staat. Het hoeft niet vaak verkeerd te staan, maar als het je drie keer in een wedstrijd overkomt moet je zelf al vier goals maken om te winnen. Daarom werken we zo hard met zijn allen om het lek boven te krijgen.”

– Het is een wat onwennig gezicht om jullie en Harkemase Boys onderin de ranglijst te zien staan.

“Ik denk dat het eigenlijk ook geen teams zijn die degradatievoetbal kunnen spelen. Nogmaals, wij denken daar ook helemaal nog niet aan want we hebben ook te veel een voetballend team om het voetbal dat daar bij hoort te gaan spelen. Wij kunnen best vechten, maar dat is dan wat anders dan vechtvoetbal waarbij we de bal te pas en te onpas lang naar voren schieten. Wij zoeken voetballend naar oplossingen.”

– Een zege op Harkemase Boys zou helpen in dat proces ?

“Als we dat ook doen met het voetbal dat we willen spelen dan zou dat zeker helpen voor de stemming na afloop in de kleedkamer!”