Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | Fletse topper Sparta Nijkerk – FC Lisse beslist door corners Roy Bakkenes

Sparta Nijkerk heeft voor in ieder geval een week de toppositie in de Derde Divisie Zaterdag veroverd. Op het eigen sportpark Ebbenhorst waren de Nijkerkers na een teleurstellende wedstrijd met 2-1 te sterk voor FC Lisse.

Aan de omstandigheden kon het niet liggen. Er was flink publiek op de wedstrijd afgekomen en bovendien was het nagenoeg windstil en ook het zonnetje was aangenaam aanwezig. Maar er is meer nodig dan goede omstandigheden om een goede wedstrijd te zien. En dat was er zaterdag niet in Nijkerk.

Coach Raymond Bronkhorst startte met dezelfde elf die vorige week Harkemase Boys naar een 4-1 nederlaag speelden. Eric Speelziek moest het doen zonder de geschorste Maurice de Ruiter waardoor Jesse van Nieuwkerk de logische diepe spits was. Daarnaast koos de coach van de gastheren er ten opzichte van vorige week voor Bryan Burgerhout achter de hand te houden.

Weinig verheffende eerste helft

In het eerste kwart van de wedstrijd kwam alleen de thuisclub tot twee kansjes. Beiden kwamen tot stand doordat Gilbrano Plet over de linkerkant doorkwam. Bij de eerste aanval stuitte Donny v.d. Wal op de voeten van doelman Erik Cummins, bij de tweede werd het harde schot van Rob Diderik knap over het doel geranseld door de doelman.

Pas halverwege de eerste helft kwam FC Lisse in de buurt van het doel van Sparta Nijkerk, echter Enzo Stroo zag Wouter Beukers attent ingrijpen. Het waren de karige momentjes van opwinding in een wedstrijd die maar niet los wilde komen. De 0-0 bij rust was derhalve een logische.

De eerste kans na de pauze was voor Jesse van Nieuwkerk, die links in het strafschopgebied werd aangespeeld na een aanval die weer via Plet tot stand was gekomen. De lange spits had de ruimte maar verzuimde goed te richten bij het afdrukken.

Bakkenes beslissend

Het werden uiteindelijk twee indraaiende corners van Roy Bakkenes die beslissend waren. Bij de eerste kon Tom Noordhoff niet voldoende wegwerken waarna Mike Ahrens een gaatje tussen een woud aan benen vond, bij de tweede kopte Jeffrey Perez Stoof de bal ongelukkig naar de tweede paal waar Mitchel Bormann de inzet ook niet meer weg kon krijgen. Ineens was het gat geslagen: 2-0.

Uiteraard reageerde Bronkhorst door het inbrengen van nieuwe krachten. Het bracht FC Lisse nog enkele kansjes en ook een grote kans, die Stroo kreeg maar waarbij Beukers met een knappe reflex de nul hield. Aan de overkant speelde ook Sparta nog een kans bij elkaar, echter invaller Bryan Burgerhout zag Cummins redden.

Verrassenderwijs kreeg het publiek toch nog een spannende slotfase voorgeschoteld. Tom Noordhoff legde aan vanaf 25 meter en de effectvolle trap werd door Beukers wel tegengehouden, maar niet klem gepakt. De rebound was voor invaller Justin van der Putten: 2-1. Lisse drong nog wel aan maar kon eigenlijk geen kans op 2-2 meer bij elkaar spelen.

Scheidsrechter Teuben mocht zich tot de uitblinkers op het veld rekenen. Hij zat kort op de bal en wist met hier en daar een vermaning de teams zonder kaarten in het gareel te houden. Later komen de coaches Eric Speelziek en Raymond Bronkhorst op deze tegenvallende wedstrijd om de koppositie terug met hun analyse op Topamateurvoetbal.com.