VERSLAG | Excelsior’31 boekt zwaar bevochten zege op DVS’33

Excelsior’31 mocht zaterdagmiddag, na iets meer dan negentig minuten voetbal, drie punten bijschrijven aan het totaal door een zege op DVS’33 (3-1). In de eerste helft was het aan beiden zijden vooral voorzichtigheid dat de boventoon voerde, maar dat werd meer dan goed gemaakt in het tweede bedrijf waar de toeschouwers wel vermaakt werden.

Risicoloos begin
De eerste gevaarlijke situatie kwam in Rijssen op naam van Maarten van Dijk, hij nam na drie minuten spelen de bal ineens op de slof, maar zag zijn inzet over het doel van de tegenstander verdwijnen. Tien minuten later deed Excelsior’31 van zich spreken, Reinders kreeg de kans om uit te halen maar de inzet was veel te zacht om doelman Huiskamp te verontrusten. Daarna was het vooral Excelsior’31 dat wel iets probeerde maar de defensie van DVS’33 gaf weinig tot niets weg. De vraag na een half uur spelen was dan ook wie er wat meer risico durfde te nemen. Vervolgens waren er twee mogelijkheden voor Quincy Veenhof van DVS’33. De eerste werd gestopt door doelman Anthony van Zaltbommel en de door Veenhof genomen vrije trap verdween net naast de verkeerde kant van de paal. In de veertigste minuut was het opeens wel raak. De hoekschop werd genomen door Niels Leemhuis en nadat de bal even later weer ingebracht werd met een hoge voorzet was het Niek Davina die in het strafschopgebied stond en de 1-0 aan liet tekenen wat direct ook de ruststand was.

Enerverende start
De tweede helft was nog maar net begonnen toen Vloedgraven en Aninkora ploeggenoot Roemeon in staat stelde om alleen op doelman Van Zaltbommel af te gaan, maar de sluitpost kwam als winnaar uit de strijd. In de 56ste minuut kreeg DVS’33 de tweede tik van de middag te verwerken. Niek Davina , de maker van de openingstreffer, wist aan de rechterzijde van het veld net voor de achterlijn de bal voor te geven het strafschopgebied in. Daar stond Pim ten Have die tekende voor de 2-0 in het voordeel van Excelsior’31. DVS’33 gaf zich duidelijk nog niet gewonnen en vier minuten later leek de ploeg dichterbij te komen. Invaller Aninkora kon alleen op doelman Van Zaltbommel af, maar ook nu was de goalie winnaar in het één tegen één duel.

,,Fantastisch om weer eens belangrijk voor het team te kunnen zijn. Ik pak op een belangrijk moment de bal in een één tegen één situatie”

Spannende slotfase
Met nog iets meer dan een kwartier te spelen kwam DVS’33 dan toch terug in de wedstrijd. Een gevaarlijke aanval resulteerde in een diagonaal schot vanaf de rechterzijde van Ali Akla waarmee hij de doelman van Excelsior’31 wist te passeren (2-1). Bewust of gedwongen, maar de thuisploeg ging steeds verder achteruit waardoor DVS’33 gevaarlijk kon worden. Met man en macht probeerde Excelsior’31 de voorsprong te verdedigen. DVS’33 was in de laatste tien minuten de bovenliggende partij en het was billenknijpen voor de ploeg van Jurjan Wouda. Ondanks dat spelbeeld waren er kansen te noteren voor beiden ploegen al werd niet iedere gevaarlijke situatie goed uitgespeeld. Nadat DVS’33 een paar keer dichtbij de gelijkmaker was scoorde het niet, maar moest het in de absolute slotfase nog een derde tegentreffer incasseren, Uit een counter was het Veltkamp die de 3-1 eindstand op het scorebord plaatste. Door de zege van Excelsior’31 en de overwinning van Sportlust’46 op Sparta Nijkerk kan de ploeg uit Rijssen met een stiekem oog weer kijken naar de eerste plaats van de ranglijst.

Van Zaltbommel
Een van de uitblinkers van de middag was zonder twijfel Excelsior’31-sluitpost Anthony van Zaltbommel. Na afloop was hij echter niet alleen tevreden met zijn eigen prestatie maar vooral met deze van het team en de binnengesleepte drie punten. ,,Fantastisch om weer eens belangrijk voor het team te kunnen zijn. Ik pak op een belangrijk moment de bal in een één tegen één situatie. Dit was namelijk kort na de pauze en onze eerste treffer. Als je zo snel na een doelpunt er een tegen krijgt hakt dat er vaak wel in bij een ploeg. Maar goed, daar sta ik er natuurlijk voor en als mijn team zo hard werkt, kan ik niet achterblijven”, aldus de doelman tegenover Topamateurvoetbal.

Een uitgebreid interview met de doelman is later te lezen op deze website.