OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OFC loopt opnieuw in op Gemert, belangrijke zeges Westlandia en Hoogland

De slotfase van het seizoen in de Derde Divisie Zondag lijkt te zijn aangebroken kijkend naar de uitslagen. Laagvliegers Westlandia, HSC ’21, Hoogland en DEM wisten allen te winnen. OFC liep 3 punten in op Gemert en lijkt een comeback te maken.

Zaterdagavond werd de Limburgse derby al een prooi voor Groene Ster, waardoor EVV niet alleen de eer misloopt maar ook drie belangrijke punten die veel concurrenten om lijfsbehoud wél pakten. Blauw Geel ’38 won nipt bij UNA.

Zeer verrassend was de nederlaag van Gemert op bezoek bij HSC’21. Al na 2 minuten scoorde Wessel Witbreuk de 1-0, maar na tien minuten was het weer gelijk door een rake vrije trap van Willem den Dekker: 1-1. Na een half uur profiteerde Diego van der Weide van een te korte terugspeelbal in de defensie van Gemert: 2-1. Vlak voor tijd viel de beslissing toen Mohammed Iallouchen de 3-1 maakte. Den Dekker scoorde nog wel zijn tweede, maar in gevaar kwam de zege van HSC niet meer.

OFC daarentegen lijkt langzamerhand het lek weer boven te hebben. Op bezoek bij OSS’20 werd met 1-3 gewonnen.

Hercules kon de feestvreugde vanwege het 140 jarig bestaan geen extra cachet geven met een overwinning op DEM. Anthony van Dongen scoorde na rust de enige treffer vanaf 11 meter: 0-1. Voor Hercules betekent het dat het seizoen in feite klaar is, DEM pakt belangrijke punten en neemt steeds meer marge van de kelder van de Derde Divisie.

Hoogland pakte ook drie belangrijke punten op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer. Al na 30 minuten stond het 0-2 via Oskar van Logtestijn en Coen Heus. Hoogland speelde helemaal een gewonnen wedstrijd toen JOS-speler Max Versteeg rood kreeg (foto). Het leidde al snel tot de 0-3 van Harrie Kersten. Een kwartier voor tijd redde Virgil Smith de Amsterdamse eer: 1-3.

ADO’20 won ruim van GVV Unitas. Danny Lute bracht de Heemskerkers op 1-0, Marvin Boom scoorde vlak voor rust de 2-0. Na een klein uur was Luc Schuffelen trefzeker voor de 3-0 en Ruben Doesburg bekroonde een solo een minuut later met de 4-0. Namens Unitas deed Luc Schuffelen wat terug: 4-1, tevens eindstand.

Ook Quick won ruim, waar Hollandia het slachtoffer van was. Steven de Kruijf maakte de 1-0 na een kwartier, fraai was de 2-0 van Rachid Bouyaouzan: een indraaiende hoekschop. Marco Boshoff maakte kort daarna de 3-0 en het slotakkoord namens Quick was voor Lennaert Massar: 4-0.

Westlandia moest winnen en deed dat ook. Hidde van der Arend kopte al vroeg de 1-0 binnen tegen Dongen. Tien minuten na rust maakte Gijs Timmermans gelijk: 1-1. Vrijwel direct daarna viel ook de 1-2 via Sel Bastmeijer. Westlandia toonde zich echter een ware Houdini, want een minuut voor tijd versierde Jedsel Markes een strafschop die hij zelf benutte: 2-2. En in blessuretijd maakte Hidde van der Arend zijn tweede: 3-2, waarna uitzinnige vreugde uitbrak bij de Naaldwijkers.