Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Seizoen UNA is klaar na onnodige nederlaag tegen Blauw Geel ’38

Een Brabants onderonsje op de zaterdagavond. Meestal proberen beide teams de wedstrijd op zaterdagavond te zetten in combinatie met een feestavond of andere mooie activiteiten. Een paar jaar terug nog een opening van de tribune tijdens deze wedstrijd bij de uitploeg van vanavond. Maar goed, dat is het verleden. UNA – Blauw Geel’38 is nu. De nummer 8 tegen de nummer 11.

Blauw Geel is in vorm. De Veghelse ploeg staat zelfs op nummer 1 in de derde periode. In dezelfde periode won UNA er maar één, maar wel tegen koploper Gemert waar tot nu toe alleen maar OFC kon winnen.

Het eerste kansje was voor Blauw Geel. Niels Wouters kon een voorzet van Ben van den Nieuwenhof niet verwerken tot goal. Niet veel later was het weer Wouters. Hij kon van afstand schieten maar deze inzet werd tot corner verwerkt. Uit die corner kwam gevaar. Maar wel van de kant van UNA. Uit de counter kwam Max van den Akker één op één met doelman Aria Hashemi, maar laatstgenoemde won het duel. Net na de corner kwam Rob van Boekel tot een kopkans, maar deze werd niet afgemaakt.

Van Boekel vindt de lat

Een kleine 10 minuten gebeurde er niet veel. Blauw Geel kwam er uit via Van den Nieuwenhof en Jay van Boxtel, maar laatstgenoemde schoot niet goed genoeg en Kai Huybers kon deze gemakkelijk oppakken. Niet veel later was het Raoul Berggraaf die over schoot. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Rob van Boekel. Met een prachtig boogballetje schoot hij de bal over Hashemi heen. De bal kwam op de lat en Van Boxtel redde snel.

Samuel Franssen kon iets later koppen uit een voorzet maar deze ging over. Vlak daarna was Blauw Geel die aandrong. Migiel Zeller die kopte, maar die kwam op de buitenkant van de paal. Niet veel later schoot Lars Loermans over. Zeller kon daarna weer koppen, maar deze ging niet ver naast. Zo bloedde een interessante helft dood naar een 0-0.

Kansenregen gaat door

De tweede helft begon goed voor de Veghelaren. Koen van der Zanden, die in de afgelopen wedstrijden zijn doelpuntentotaal naar 16 kon brengen, kon een grote kans niet verwerken tot doelpunt. Niet veel later was het de jonge Van den Nieuwenhof die naar binnen dribbelde maar deze werd niet gevaarlijk. Van den Akker kreeg een kans via een volley maar deze ging over. Aan de andere kant kreeg Loermans een kans, maar deze ging over. Van der Zanden kon later de bal niet goed voor krijgen bij Wouters wat wel een grote kans werd.

Van Boxtel schiet snoeihard 0-1 binnen

Na een klein uurtje kreeg Van den Akker een grote kans, maar weer schoot hij over. Uiteindelijk waren het de Veghelaren die op 0-1 kwamen. Van den Nieuwenhof hield zich sterk op het strafschopgebied en Van Boxtel kon de bal oppikken en de bal snoeihard binnen schieten. Wouters leek het zelfs nog op 0-2 te brengen maar de grensrechter stond met z’n vlag omhoog.

UNA kreeg een gevaarlijke kans omdat Dekkers in de wedstrijd een zeldzaam slippertje maakte. Maar deze bal ging achter. UNA drong aan maar Blauw Geel, onder leiding van Migiel Zeller en Tom Dekkers konden dit prima afweren. Doelman Hahemi liet nog een bal los maar Dekkers was sneller. Danny Verbakel kreeg ook nog een grote kans omdat de keeper van UNA mee ging maar deze eindigde net in het zijnet.

Seizoen UNA is klaar

Blauw Geel kon hierdoor opnieuw drie punten bijschrijven. Belangrijk voor ontlopen nacompetitie voor de degradatie, maar ook belangrijk voor de periodestrijd waar Blauw Geel nu leidt in het klassement. Vorige week al twee punten los op de nummer 2, maar nu dus zelfs 5. UNA staat redelijk veilig in het linkerrijtje en lijkt nergens meer om te spelen. 12 punten afstand van de nummer 15, dus praktisch veilig. Geen kans op een periode dus ook geen promotie in het verschiet voor de Veldhovenaren.