Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag | Iets meer vorm, maar nog weinig houvast

Een bijna volledige ronde op zondag en dat zo kort na de voorronde KNVB Beker van de afgelopen week. Van de achttien ploegen kwamen er op woensdagavond dertien in actie. Vijf daarvan waren al uitgeschakeld. De stand begint iets meer vorm te krijgen en er kunnen heel langzaam conclusies getrokken worden wie waar misschien wel zal eindigen. Al is dat nog heel lastig om te zeggen. 

Op zaterdagavond staat nummer 3 VVSB op eigen veld tegenover nummer 4 TOGB. TOGB was vrij deze week, nadat zij verloren in de eerste ronde van Staphorst. VVSB werd woensdagavond uitgeschakeld door ADO’20. Beide wedstrijden eindigde in 3-0. In de competitie een ander verhaal. VVSB won met 2-1 in Rosmalen van OJC en TOGB won van de hekkensluiter Dongen met 1-0. 

Op de zondag dus nog 8 wedstrijden. Gemert ontvangt koploper ADO’20. De enige zonder nederlaag in de competitie. Gemert verloor op woensdag thuis van Urk met 1-2 na verlenging. ADO’20 rolde VVSB op met 3-0. ADO’20 is de ploeg in vorm waar ze ook in de competitie vorige week met 4-1 wonnen van Blauw Geel’38. Gemert kreeg een pak slaag in Utrecht van Hercules en verloor met dezelfde cijfers. 

In Gorinchem ontvangt Unitas het Limburgse Groene Ster. Unitas hield op woensdagavond RKVV DEM op een 0-0 maar verloor uiteindelijk met penalty’s. Groene Ster moest zijn meerdere kennen in HV&CV Quick uit Den Haag. In de competitie won Groene Ster met 3-1 van het Bredase Baronie. Unitas verloor in Veldhoven met 2-0 van UNA. 

In Breda ontvangt Baronie het Utrechtse Hercules. Baronie kreeg een flinke tik te verwerken in de KNVB Beker nadat Blauw Geel’38 ze versloeg met 4-0. Hercules won van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis met 1-2. Hercules was tevens de enige Derde Divisie Zondagploeg die vanuit de 1e voorronde is gekomen. In de competitie verloor Baronie met 3-1 van Groene Ster. Hercules won met 4-1 van Gemert. 

OSS’20 en Quick zullen ook aftrappen. Quick won van Groene Ster en zal met vertrouwen afreizen naar Brabant. OSS’20 verloor van Excelsior’31 met 1-2. In de competitie speelde de thuisploeg gelijk tegen JOS Watergraafsmeer. Quick pakte ook 1 punt, nadat ze niet verder kwamen dan een 1-1 tegen HSC’21. 

In Beverwijk ontvangt RKVV DEM het Veldhovense UNA. RKVV DEM won met penalty’s van Unitas, terwijl UNA niet verder kwam dan een 1-0 verlies tegen een Tiels tiental. UNA won afgelopen weekend nog wel. Unitas werd toen met 2-0 verslagen. RKVV DEM verloor in Uden met 3-1 van UDI’19.  

In Veghel staat het enige Brabantse onderonsje van deze week op het programma. Blauw Geel’38 ontvangt OJC ROSMALEN. De Veghelaren wonnen op woensdag met 4-0 van Baronie. OJC was vrij. Zij verloren in de eerste bekerronde van Sportlust met 1-2. In Heemskerk kreeg Blauw Geel’38 wel een flinke tik te verwerken waar met 4-1 verloren werd. OJC verloor op eigen veld op de zaterdagavond van VVSB. 

In Dongen ontvangen de Kanaries het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer. Dongen zorgde in de beker voor een stunt. Het versloeg SteDoCo in Hoornenaar met 2-1. JOS Watergraafsmeer was vrij. In de 1e bekerronde verloren zij tegen Hoek met 1-3. Dongen moet aan de bak. Hun verloren wedstrijden kwam op 6 vorige week na een verlies tegen TOGB. JOS Watergraafsmeer heeft juist een negatieve reeks doorbroken en een punt gepakt tegen OSS’20 door met 1-1 gelijk te spelen. 

De laatste wedstrijd begint om half 3. In Haaksbergen ontvangt HSC’21 het Udense UDI’19. HSC kon zich niet plaatsen voor de beker. RKAV Volendam was in Haaksbergen met penalty’s te sterk. UDI’19 verloor in Amsterdam met 6-2 van Tweede Divisionist OFC. Moet er bij gezegd worden dat 4 doelpunten van OFC pas in de verlenging vielen. In de competitie is runner-up HSC’21 goed bezig. Al werd er vorige week wel gelijk gespeeld tegen Quick. UDI’19 pakte haar eerste 3 punten door thuis met 3-1 van RKVV DEM. 

Programma: 

VVSB – TOGB 
Gemert – ADO’20 
Unitas – Groene Ster 
Baronie – Hercules
OSS’20 – Quick
RKVV DEM – UNA
Blauw Geel’38 – OJC ROSMALEN
Dongen – JOS Watergraafsmeer
HSC’21 – UDI’19