Derde Divisie Zaterdag | Derby van Veenendaal volgende week om de koppositie, Ter Leede pakt eerste overwinning

De eerste derby van Veenendaal in twaalf jaar krijgt het ideale scenario. GVVV en DOVO wisten beiden hun generale repetitie voor de derby in winst om te zetten, waardoor de Blauwen en Roden elkaar treffen als nummer 1 en 2 van de ranglijst.

Onderaan de ranglijst was er goed nieuws voor Ter Leede. De ploeg van Niek Oosterlee won voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd. Staphorst leidde bij rust nog wel met 0-1 op sportpark De Roodemolen dankzij een goal van Martin van ‘t Ende, maar moesten na rust toch het hoofd buigen voor de hekkensluiter.

Na een goed uur spelen zorgde Rowdy van der Putten vooor de gelijkmaker, tien minuten later zette verdediger Dirk Hoekstra de winnende treffer namens Ter Leede op het bord.

GVVV kende een gemakkelijke middag in Hendrik Ido Ambacht. Mede-degradant ASWH werd met 0-4 verslagen. Genrich Sille opende voor rust de score. Dankzij twee doelpunten van Byron Burgering en eentje van Joeri Potjes liepen de Blauwen na rust uit naar een ruime overwinning.

DOVO had het in eigen huis een stuk lastiger met Barendrecht. Guido van Dijk zette DOVO op voorsprong, waarna Romano van der Stoep de bezoekers weer naast de nummer twee op de ranglijst zette.

Het duurde tot kort voor tijd voordat DOVO weer op voorsprong kwam. In de absolute slotfase scoorde Timo Pluk de 2-1, vier minuten in blessuretijd zorgde Nick Hak ervoor dat de drie punten definitef op sportpark Panhuis bleven.