donderdag 8 juni 2023

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Thuisblijvers door Oranje?

Veel gelezen

Speelronde zeventien in de Derde Divisie zaterdag staat waarschijnlijk vooral in het teken van na het laatste fluitsignaal snel de kantine in of naar huis. Het Nederlands elftal speelt namelijk om 16:00 op het WK in de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Het merendeel van de clubs kwam tot overeenstemming om de wedstrijd te vervroegen, maar dat was echter niet overal het geval. Daarom dus een verspreid programma over de dag en waarschijnlijk minder drukte langs de lijn.

Lijstaanvoerder GVVV trapt af om 14:00 uur en dat dan in eigen huis tegen Barendrecht. Waar de ploeg uit Veenendaal uit de laatste drie wedstrijden negen punten wist te pakken, moest Barendrecht het doen met slechts twee punten. Dit terwijl het voor deze periode bezig was aan een uitstekende reeks wedstrijden. GVVV begon als grote titelfavoriet aan het seizoen en lijkt dat nu dan toch waar te gaan maken, ondanks dat de voorsprong op de nummers twee en drie momenteel nog maar drie punten is laat de ploeg zien nu de juiste vorm te pakken te hebben. Opvallend is dat GVVV de laatste drie wedstrijden telkens wist te pakken met een uitslag van 3-2.


ASWH, te vinden op de vijftiende plaats, is om 13:30 uur de gastheer van ACV. De ploeg uit Assen staat derde en is overduidelijk bezig aan een fantastische serie. Van de laatste zeven wedstrijden werden er zes winnend afgesloten en moest men één keer genoegen nemen met een gelijkspel. Dat laatste tegen de nummer twee van de lijst, Sportlust’46 (1-1). ACV heeft daarbij ook nog eens de minst gepasseerde verdediging van de Derde Divisie zaterdag met zeventien tegentreffers. Een op het eerste gezicht dus een lastig karwei voor ASWH om deze zaterdag een goed resultaat neer te zetten. ASWH verloor de laatste drie wedstrijden al had het vorige week uit bij DOVO, ondanks dat het lang met tien man moest spelen, zicht op een punt. In de slotfase wist DOVO echter alsnog de drie punten te pakken (2-0).

Het al genoemde DOVO deed zaterdag dus op het Panhuis wat het moest doen om aansluiting te houden met de top van de ranglijst en dat was winnen van ASWH (2-0). Dit nadat het eerder twee wedstrijden verloor in de competitie. De tegenstander van deze speelronde, Ter Leede, pakte recent een punt bij Barendrecht (0-0) en haalde uit tegen ASWH (1-6). Het is wederom een test voor DOVO kijkend naar de ranglijst. Voor de winterstop staan er nog slechts twee wedstrijden op het programma en wil men aan blijven haken bij de top vier is een overwinning noodzaak. De achterstand voor DOVO op GVVV is momenteel vier punten en het is zaak om dit in ieder geval niet groter te laten worden in de maand december. Ter Leede staat twaalfde met drie punten voorsprong op de nummer vijftien, dus ook de ploeg uit Sassenheim heeft de punten hard nodig. Aftrap 14:00 uur.In Nijkerk staan Sparta en Staphorst tegenover elkaar als er om 15:00 uur afgetrapt zal worden. Een wedstrijd met grote belangen voor Sparta Nijkerk dat op de zeventiende plaats staat en verrassend genoeg dus moet strijden om degradatie te voorkomen. De ploeg van trainer Eric Speelziek is op jacht naar een overwinning, de laatste zege werd geboekt op 10 september tegen Barendrecht. Daar tegenover staat dat Staphorst zich door de goede resultaten de laatste weken wel wist te onttrekken aan de onderste plaatsen en nu stiekem weer een beetje omhoog mag kijken. De Spartanen kunnen de hulp van het publiek wel gebruiken, maar de vraag is natuurlijk gezien het tijdstip van aftrappen of de mensen kiezen voor de wedstrijd in Nijkerk of de warmte op zoeken om te kijken naar het Nederlands elftal.Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – FC Rijnvogels (13:30)
VVOG – Harkemase Boys (13:30)
SteDoCo – Urk (14:00)
Hoek – DVS’33 (14:30)
Sportlust’46 – RKAV Volendam -uitgesteld-

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

Noordwijk strikt Lerin Duarte voor komend seizoen

Tweededivisionist Noordwijk heeft haar middenveld voor komend seizoen versterkt door de komst van Lerin Duarte. De 32-jarige speler trainde de...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img