Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE: De Grote Vier, stuk voor stuk met eigen sores

Je zou het inmiddels een traditie kunnen noemen: de zogenaamde Grote Vier van het topamateurvoetbal treffen elkaar in dezelfde speelronde. Op het moment dat Katwijk afreist naar de Blauwe zijde van De Westmaat, ondernemen de Rooien de trip naar Katwijk Zuid. Ook een traditie: bij De Grote Vier gebeurt altijd wat. Ook dit seizoen hebben Katwijk, Quick Boys, IJsselmeervogels en Spakenburg hun eigen sores.

Op Nieuw Zuid treffen de clubs met de minste en de meeste problemen elkaar. Voor Quick Boys geldt dat de ploeg een goed seizoen draait. De resultaten in topwedstrijden lijken echter uit te wijzen dat de Blauw-Witten te groot zijn voor het servet, maar iets te klein voor het tafellaken. Tegenstander IJsselmeervogels houdt zich momenteel aan het randje van het servet vast. Nadat afgelopen weekend even pijnlijk als duidelijk werd verloren van Scheveningen moesten trainer Gert Peter de Gunst en assistent Ton Cornelissen het veld ruimen. Tot de winterstop worden de honneurs waargenomen door Michael Weggemans, die al als trainer van IJsselmeervogels O21 aan de club verbonden was.

Spakenburg – Katwijk is een affiche dat de laatste jaren garant staat voor spektakel. In de laatste drie edities op De Westmaat vielen maar liefst zestien doelpunten. Bij Spakenburg verdween al snel de overtuiging dat Patrick Loenen de trainer was die de Blauwen terug kon brengen naar de top van het zaterdagvoetbal. De onderlinge samenwerking verliep dusdanig stroef dat Loenen de handdoek inmiddels in de ring heeft gegooid en vervangen is door Chris de Graaf. Katwijk draait een dusdanig moeizaam seizoen dat het lijkt alsof “de vloek van de regerend kampioen” zijn werk aan het doen is. De laatste twee wedstrijden tegen Kozakken Boys en FC Lisse, clubs uit het rechterrijtje van de ranglijst, gingen verloren en het gat met koploper De Treffers bedraagt inmiddels al acht punten.

In het kielzog van deze twee topaffiches (topwedstrijden zijn het, gezien de stand op de ranglijst, zeker niet) valt vooral de wedstrijd tussen Scheveningen en TEC op. Beide ploegen bewezen zichzelf afgelopen weekend een prima dienst in hun zoektocht om uit het drijfzand van de onderste regionen te komen. Scheveningen verpletterde IJsselmeervogels in eigen huis, mede dankzij een hattrick van Michael de Niet werd het maar liefst 1-5. TEC bevestigde in eigen huis dat de ploeg een “Angstgegner” is voor Noordwijk. De ploeg van Hans van de Haar won op sportpark De Lok met 2-0 van de kustbewoners.

Voor de meeste wedstrijden geldt dat de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten het toetje moet worden van de zaterdagmiddag. Alleen bij Quick Boys – IJsselmeervogels is het kiezen geblazen voor het publiek. Fans van koploper De Treffers en nummer laatst OFC kunnen zich helemaal concentreren op Oranje, zij komen zondag pas in actie.

De wedstrijden:

Zaterdag 3 december

13.00

FC Lisse – Koninklijke HFC

13.30

Noordwijk – Rijnsburgse Boys

14.00

Spakenburg – Katwijk
Scheveningen – TEC
Kozakken Boys – Jong Sparta
Jong Volendam – HHC Hardenberg
Excelsior Maassluis – AFC

15.00

Quick Boys – IJsselmeervogels

Zondag 4 december

14.30

OFC – De Treffers