Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag: Groene Ster wint Limburgse derby van EVV, UNA onderuit tegen Blauw Geel ’38

Vanwege de derbysentimenten werden twee krachtmetingen in de Derde Divisie Zondag al op zaterdagavond gespeeld. Groene Ster veroverde de Limburgse eer door EVV te verslaan, Blauw Geel ’38 versloeg streekgenoot UNA.

De druiven waren zuur in Veldhoven, waar UNA verzuimde enkele levensgrote kansen te benutten. En dus gold weer die oude voetbalwet. Jay van Boxtel strafte de gemiste kansen van UNA af door Blauw Geel na een uur op 0-1 te zetten. Dat was tevens de eindstand. Zondagochtend lees je een uitgebreide reportage van dit duel op Topamateurvoetbal.com

Een hoop toeschouwers waren afgekomen op de Limburgse derby tussen Groene Ster en EVV, waar de 42-jarige Michel Vercruysse op doel stond. De ervaren doelman had geen antwoord op een vrije trap van Dylan Zwartjes: 1-0. Kansloos was de goalie ook op de 2-0, gemaakt door Safouane Ahidar (foto). Ahidar maakte bovendien ook de 3-0. EVV kwam terug tot 3-1 via Bjorn Stassen, die een strafschop benutte. Beide ploegen eindigden het duel met 10 spelers. Na een opstootje kregen zowel EVV-er Manny Peters als Dennis Petit van Groene Ster rood. Het werd daarna nog spannend toen Juul Respen EVV terugbracht tot 3-2.