Tweede Divisie | Katwijk loopt averij op, belangrijke zeges voor TEC en IJsselmeervogels

In de tweede divisie heeft TEC zaterdagmiddag 3 belangrijke punten gepakt tegen directe concurrent Spakenburg. Een belangrijke zege was er ook voor IJsselmeervogels, dat Kozakken Boys versloeg. Aan kop van de ranglijst profiteerde HFC optimaal van de nederlaag van koploper Katwijk bij Noordwijk.

TEC won op eigen veld met 2-0 van Spakenburg. De Blauwen begonnen beroerd aan het duel en de thuisploeg strafte dit binnen een kwartier tweemaal genadeloos af. Gino Bosz scoorde in de achtste minuut met een knal van afstand, oud-Spakenburger Kevin Sterling zorgde een paar minuten later voor de 2-0 door een voorzet van Guido van Rijn, eveneens oud-Spakenburg, te verzilveren. TEC kreeg in het vervolg van de eerste helft nog een aantal goede kansen op de 3-0, maar dit doelpunt bleef uit. Na de pauze zette Spakenburg wel meer aan, maar slaagde er nauwelijks in om echt gevaar voor het doel te stichten.

Noordwijk beleefd een prima seizoen in de Tweede divisie en onderstreepte dit door de derby tegen koploper Katwijk met 2-0 te winnen. In een vermakelijke en op en neergaande eerste helft kwam de thuisploeg na een goed kwartier spelen op voorsprong door Nick van Staveren. In de tweede helft ging Katwijk uit alle macht op zoek naar de gelijkmaker maar Noordwijk hield stand, mede door een aantal prima reddingen van doelman Lars Jansen. Daarbij hadden de Krombewoners het vizier ook niet altijd op scherp. In blessuretijd werd het zelfs nog 2-0. In de counter gooide Youri de Winter de wedstrijd in het slot.

Koninklijke HFC profiteerde optimaal van de Katwijkse nederlaag. Op bezoek bij Quick Boys stond “de Koninklijke” bij rust al met 0-3 voor. Gerry Vlak, André Morgan en Sietse Brandsma scoorden allen in een fase van slechts 12 minuten, tussen de 10de en 22ste minuut. Dit nadat Chima Bosman van Quick Boys in de achtste minuut al een directe rode kaart kreeg. Morgan wist in de tweede helft nogmaals het net te vinden, waardoor HFC met 0-4 won en de titeldroom nog altijd in leven is.

GVVV verloor op eigen veld van Scheveningen. In een matige eerste helft waarin Scheveningen ondanks dat wel de betere was, kwamen de bezoekers op slag van rust dan ook op 0-1 door Mike de Niet. In de tweede helft, juist in een periode waarin de Venendalers iets beter in de wedstrijd kwamen, kreeg Scheveningen een strafschop. Andermaal De Niet was trefzeker: 0-2.

ASWH kon niet profiteren van het puntverlies van de naaste concurrent. Op het eigen sportpark Schildman werd met duidelijke cijfers verloren van jong Sparta: 0-4. Bij rust stond het al 0-3 door Marouane Afaker en tweemaal Mo Tahiri. Laatstgenoemde voltooide na rust zijn hattrick en tekende voor de 0-4 eindstand.

Ook voor Kozakken boys wordt de situatie onderin steeds nijpender. De Werkendammers verloren op bezoek bij IJsselmeervogels met duidelijke cijfers: 4-0. Jerrel Hak brak al na zes minuten de ban op de Westmaat, waarna een rommelige eerste helft van beide zijden volgde. Het venijn van deze helft zat duidelijk in de staart. 5 Minuten voor rust kreeg IJsselmeervogels een strafschop te nemen, en kreeg Stephen Warmolts voor het veroorzaken daarvan een rode kaart. Het buitenkansje werd benut door Danny van den Meiracker. Niet lang daarna stond het zelfs 3-0 toen Stan Beune een fout van de Werkendamse doelman, die de bal niet goed weg kreeg, afstrafte. Na rust strooide Rydell Poepon met de 4-0 nog iets meer zout in de wonden.

zoals al vaker dit seizoen leek HHC hardenberg een makkelijke
overwinning te gaan behalen, maar gaf het in de slotfase de zege nog bijna uit handen. Op bezoek bij Jong Volendam stond het bij rust al 0-2 door doelpunten van Matías Jones en Gersom Klok. Toen Klok vlak na de thee en Rick Hemmink zo’n 10 minuten voor tijd voor een 0-4 tussenstand hadden gezorgd leek HHC een ontspannen slotfase tegemoet te gaan. Niets was minder waar, want in de laatste 10 minuten kwam Jong Volendam nog terug tot 3-4 door Milan Zonneveld, Koen Blommestijn en een eigen doelpunt van Kevin Görtz. De opleving van de thuisploeg kwam echter te laat om nog iets aan het duel over te houden.

Nadat AFC afgelopen maandag de hoop op titelprolongatie definitief uiteen zag spatten, lijkt het seizoen nu toch wel als een nachtkaars uit te gaan. Op goed Genoeg werd met 1-3 verloren van Rijnsburgse Boys. Dani van der Moot opende in de eerste helft de score, hij werkte een voorzet van Delano Asante via de binnenkant van de paal binnen. Raily Ignacio leek 11 minuten voor tijd nog een punt te redden voor de Amsterdammers, maar kort daarna was het opnieuw van der Moot, die wederom via de binnenkant van de paal doeltreffend was: 1-2. De aanvaller voltooide in de extra tijd zijn hattrick met een fraaie lob, waardoor de 1-3 eindstand op de borden kwam.

Een belangrijke zege om weg te blijven bij de onderste plaatsen was er voor de Treffers. De Groesbekers wonnen op het eigen sportpark met 2-0 van Excelsior Maassluis. Op aangeven van Coen Maertzdorf tekende Leroy George na een klein half uur spelen voor de 1-0. De beslissing viel 12 minuten voor tijd. Marlon Versteeg strafte een fout in de opbouw af door een bal te onderscheppen, die werd binnengeschoten door Teije ten Den.