OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: FC Lisse profiteert van misstap Sparta Nijkerk, DOVO en G.O.E.S. verrassen

FC Lisse mag zonder twijfel de winnaar van deze speelronde genoemd worden. De ploeg wist zelf drie punten te pakken tegen SteDoCo (0-1) en het zag Sparta Nijkerk onderuit gaan tegen Sportlust’46 (0-1). Hierdoor is de voorsprong van de koploper nu vier punten op de nummer twee. DOVO en G.O.E.S. wonnen verrassend respectievelijk van Hoek (1-3) en VVOG (3-4).

SteDoCo – FC Lisse 0-1
Het wachten op een doelpunt van de toeschouwers werd beloond in de 65ste minuut al was het dan niet de thuisploeg die het net van de tegenstander wist te vinden. Van der Meer wist de koploper op een 0-1 voorsprong te zetten. Dat bleek de beslissende treffer van de middag te zijn.

Sparta Nijkerk – Sportlust’46 0-1
De topper in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal eindigde in een verrassende zege voor Sportlust’46 (0-1). De grote man aan de zijde van de ploeg uit Woerden was Zakaria Issarti die verantwoordelijk was voor de beslissende treffer. Van het duel is zondagochtend een uitgebreid verslag te lezen op www.topamateurvoetbal.com

ACV Assen – Barendrecht 4-1
De ploeg uit Drenthe wist na 32 minuten de score te openen tegen Barendrecht. Uit een hoekschop van Koen Steg was het Freddy Quispel die de doelman van Barendrecht wist te passeren (1-0). Na iets minder dan een uur spelen kwam de 1-1 op het scorebord te staan, Joey Jongman was de maker van dit doelpunt. Dit op aangeven van Eekman. In de 81ste minuut kwam ACV weer aan de leiding. Op aangeven van Freddy Quispel scoorde Arjen Hagenauw de 2-1. Door treffers van Niels Grevink en Mulder werd de eindstand bepaald op 4-1.

Excelsior’31 – DVS’33 3-1
In Rijssen leken beiden ploegen af te stevenen op een ruststand van 0-0, maar in de 41ste minuut kwam er spreekwoordelijk gezien plotseling een doelpunt uit de lucht vallen. Een afgeslagen corner resulteerde even later in een doelpunt van Davina (1-0). Na 65 minuten wist Pim ten Have de 2-0 aan te laten tekenen en leek er geen vuiltje meer aan de lucht te zijn voor Excelsior’31. Met nog een kwartier op de klok bracht Ali Akla de spanning echter weer helemaal terug in de wedstrijd (2-1). Het slotakkoord was in de blessuretijd echter voor de thuisploeg dat door Veltkamp met 3-1 wist te winnen. Van het duel is zondagochtend een uitgebreid verslag te lezen op www.topamateurvoetbal.com

Harkemase Boys – Ter Leede 5-1
In de dertiende minuut kon er gejuicht worden door de supporters van Harkemase Boys. Kian Visser opende de score voor de ploeg uit Friesland (1-0). Nog voor de pauze wist ook Berwout Beimers de doelman van de tegenpartij te passeren waardoor Harkemase Boys met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op mocht zoeken. In de tweede helft kwam Ter Leede nog wel even terug in de wedstrijd door een benutte penalty van Thomas Arroyo (2-1), maar het gevoel dat er wat te halen was door de ploeg uit Sassenheim duurde maar even. In de 61ste minuut werd een ingooi doorgekopt door Berwout Beimers en was het Jhurrey Margaritha die goed was voor de 3-1. De al genoemde Beimers en Dijkstra zorgden voor nog twee treffers in het voordeel van Harkemase Boys waardoor het met 5-1 wist te winnen.

Hoek – DOVO 2-3
De ploeg uit Veenendaal kwam uitstekend uit de startblokken in Zeeland. In de achtste minuut opende Timo Pluk de score in het voordeel van DOVO (0-1). Nog net binnen het kwartier stond er op het scorebord al de tweede treffer van de middag. Nu was het Lulinho Martins die de voorsprong voor de uitspelende formatie wist te verdubbelen (0-2). De spanning kwam even voor de pauze weer helemaal terug in de wedstrijd doordat Giovanni Delannoy de bal binnen kopte (1-2). De tweede helft was net bezig toen Matthijs van Nispen zorgde voor wat meer rust bij DOVO, hij schoot van afstand de 1-3 binnen. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Hoek terug tot 2-3 door Ruben de Jager, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

ODIN’59 – Staphorst 4-1
In de 26ste minuut kwam ODIN’59 aan de leiding op het eigen sportcomplex. De maker van de 1-0 was Frits Kramer. De tweede helft was pas 5 minuten ‘oud’ toen Staphorst naast ODIN’59 wist te komen. Op aangeven van Damien Schra scoot Stan Haanstra de 1-1 binnen. In de 82ste minuut kwam ODIN’59 aan de leiding, Ahmed al Mahdi was met een schot van afstand trefzeker (2-1). De thuisploeg liep vervolgens uit naar een 4-1 zege door doelpunten van Thom de Vries en nogmaals Al Mahdi.

VVOG – G.O.E.S. 3-4
Dean van Ooijen liet de thuisfans juichen nadat hij in de 27ste minuut de eerste treffer van de middag aan liet tekenen (1-0). Net voor de pauze wist G.O.E.S. naast VVOG te komen. Na een hoekschop was het Huib van Hecke die de 1-1 aan liet tekenen. De eerste grote kans in de tweede helft was voor VVOG, maar Jeremy de Graaf moest in een één tegen één situatie zijn meerdere erkennen in Matthew Lentink, de doelman van G.O.E.S. Niet veel later was het wel raak, maar dan voor de uitspelende ploeg (1-2). In de 53ste minuut wist De Graaf revanche te nemen voor zijn eerdere gemiste kans, nu was hij wel trefzeker voor VVOG (2-2). Met nog tien minuten te spelen leek G.O.E.S. er alsnog vandoor te gaan met de drie punten, na een goede diepe bal was het Hage die 2-3 maakte. Vier minuten later bleek het doelpuntenfestijn nog niet over te zijn toen Jeremy de Graaf tekende voor de 3-3. Dat was nog niet het toetje van de dag. In de laatste minuut bepaalde Klap met een rake kopbal voor de 3-4 en dus de zege voor G.O.E.S.

VVSB – Ajax 2-0
De vereniging uit Noordwijkerhout pakte drie belangrijke punten tegen de ploeg uit Amsterdam. De doelpunten kwamen op naam van Danny Bakker (2x)