VERSLAG | Sportlust’46 laat in blessuretijd dure punten liggen tegen ODIN’59

Sportlust’46 leek zaterdagmiddag in Heemskerk op weg naar de drie punten tegen ODIN’59. De thuisploeg wist diep in de blessuretijd echter alsnog één punt te pakken tegen de periodekampioen (2-2). Terecht was dat gezien het spelbeeld niet, maar daar was de blijdschap niet minder om direct na de gelijkmaker aan de zijde van ODIN’59.

Op zoek naar de voorsprong
De eerste kans van de wedstrijd was voor ODIN’59 en dat al na twee minuten spelen. Ahmad Al Mahdi kon een schot lossen maar deze werd goed verwerkt door doelman Roy Rondeltap waardoor de thuisploeg genoegen moest nemen met een hoekschop. Daar kwam vervolgens geen gevaar uit en daarna was het de beurt aan Sportlust’46. Eerst moest doelman Meendering optreden na een hoge voorzet van Mo Bendadi en na een kwartier spelen moest hij wederom in actie komen. Bendadi speelde de bal naar het in het strafschopgebied staande Van der Weijden die vervolgens goed wegdraaide van zijn man en op het doel schoot. Het was Sportlust’46 dat nadrukkelijk op zoek was naar de voorsprong waardoor ODIN’59 steeds meer achteruit moest lopen. Balverlies van Issarti in de 21ste minuut was echter de inleiding voor een snelle counter van de thuisploeg. Van Soest wist echter nog net in te grijpen toen Thom de Vries er met de bal vandoor leek te gaan. Dit leverde een blessure op voor De Vries die zich even later moest laten vervangen.

Loon naar werken
Na iets minder dan een half uur spelen kwam Sportlust’46 op de verdiende voorsprong. Bendadi wist aan de linkerzijde van het veld goed door te zetten en gaf de bal vervolgens aan de in het centrum inlopende Van der Weijden die de doelman van ODIN’59 wist te passeren (0-1). Even later was het weer Van der Weijden die opdook voor het doel van de tegenstander, maar op dat moment kon hij de bal niet goed onder controle krijgen waardoor ODIN’59 ontsnapte aan een grotere achterstand. De thuisploeg werd nog wel gevaarlijk door Al Mahdi, maar hij schoot de bal voorlangs. De laatste kans van de eerste helft was echter voor Sportlust’46, maar de inzet was te zacht waardoor de sluitpost de bal eenvoudig kon stoppen. In de slotfase claimde ODIN’59 nog een strafschop toen Al Mahdi gehaakt werd in het strafschopgebied van de tegenstander, maar de dienstdoende scheidsrechter zag de situatie anders dan de spelers van de thuisploeg.

VAR-momentje?
Sportlust’46 was in de 53ste minuut dichtbij het verdubbelen van de voorsprong. Jansen mocht aanleggen toen hij net binnen met zestienmetergebied van de tegenstander stond, hij zag zijn inzet over het doel van ODIN’59 verdwijnen. Vier minuten later was het Van der Weijden die op snelheid het strafschopgebied binnen wilde gaan en daarbij onreglementair gestopt werd door Milan Koenders. Laatstgenoemde kreeg geel en de bal werd op de stip gelegd. Dit zou bij een wedstrijd in de Eredivisie zeker een VAR moment opleveren aangezien het de vraag is en blijft of de overtreding ingezet werd net voor het strafschopgebied of er net buiten. Van der Weijden kende geen twijfel en wist het buitenkansje te benutten (0-2).

Wonderlijke comeback
Bijna niemand zal er aan getwijfeld hebben dat Sportlust’46 na de tweede treffer de zege binnen had, alleen ODIN’59 leek nog echt voor de kans te gaan voor een goed resultaat. In de 78ste minuut was daar opeens de aansluitingstreffer door Willemsen die de bal achter doelman Rondeltap kopte (1-2). ODIN’59 kreeg nog een mogelijkheid via invaller Van Warven, maar ook Sportlust’46 kreeg kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. In de 95ste minuut gebeurde wat niet meer verwacht werd, de gelijkmaker. Niels Jager haalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit en bepaalde de eindstand op 2-2, geen uitslag die de verhoudingen op het veld goed weergaf, maar daar zal ODIN’59 vanzelfsprekend geen moeite mee hebben.