Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | Ter Leede kan het FC Lisse niet moeilijk maken in Bollenstreekderby

FC Lisse heeft de Bollenstreekderby tegen Ter Leede met 3-0 gewonnen. De geel blauwen gaven vrijwel niets weg en scoorden twee maal uit dode spelmomenten en eenmaal in de omschakeling. Aan de zege van de thuisclub viel niets af te dingen.

FC Lisse had nog een rekening op en staan bij Ter Leede. Op 28 augustus, in de heenronde, verloren de Lissenaren met 1-0. Die treffer, gescoord door Noah Marti, stond indertijd al na zes minuten op de borden. Er ging nog meer mis in die wedstrijd. David Verwey werd er in de eindfase afgestuurd en Enzo Stroo schoot nog een strafschop naast het doel. Natuurlijk was het tijd voor revanche.

Maar er speelden nog andere belangen. Waas FC Lisse al het gehele seizoen bovenin te vinden is in de ranglijst sloop Ter Leede na de winterstop ook steeds verder omhoog. En bovendien was er dan nog de tweede periodetitel in de derde divisie waar beide teams kansrijk voor waren. Genoeg redenen om een heet middagje in Lisse te verwachten. Dat laatste viel achteraf wel mee, waarbij dient te worden opgemerkt dat de arbitrage onder leiding van de Brito Roque bij enkele uitslaande brandjes snel en adequaat optrad.

Bijzondere bankzitter

Bij de thuisclub was het druk op de bank. Dat vond zijn oorzaak in het feit dat assistent coach Richard van Heulen in het kader van zijn cursus TC 1 de wedstrijd als hoofdcoach deed en Jan Zoutman daar namens de KNVB voor was aangeschoven. Officieel was Raymond Bronkhorst nu de assistent.

Mutaties

Coach Steef Roodakkers had namens de gasten heel andere problemen. Hij kon niet beschikken over een fitte Tim Bloemendaal en moet het vermoedelijk de rest van het seizoen gaan doen zonder de zwaar geblesseerde Mike Bekooij. Roodakkers stuurde dan ook een 4-4-2 formatie de wei in, met Haarman en de Kruijs in de frontlinie. Bij FC Lisse was linksback Moubarak Adouch de linksback en werd Stoof Perez gemist.

FC Lisse pakt initiatief

In het eerste kwartier werd al duidelijk welk team het initiatief wenste te pakken. Dat bracht onder meer Mitchell Borman in schietpositie, maar die mikte te hoog en Verkley zette Jaap Zwetsloot voor doelman Prins, die echter redding kon brengen. Dat er enige vrees was voor de vrije trappen en hoekschoppen van Tom Noordhoff bleek wel uit de reactie vanaf de zijkant van trainer Roodakkers van de gasten. Die moesten niet te veel worden weggegeven. Het was uiteindelijk net een trap van Noordhoff die de 1-0 inleidde, maar een verre inworp van Mitchel Bormann. David Verwey kopte de bal door naar de vrijstaande Jeffrey Klijbroek die de verre hoek achter Daan Prins vond. Met 1-0 werden ook de kleedkamers opgezocht.

Beslissing

Het spelbeeld werd er in het derde kwart van de wedstrijd niet anders op. Ter Leede toonde voldoende inzet maar kon haar spitsen niet in kansrijke positie manoevreren. Na 63 minuten was dat aan de overkant van het veld wel het geval. Tom Noordhoff draaide een hoekschop voor het doel, invaller Justin van der Putten kopte door naar de tweede paal waar David Verwey klaar stond voor het laatste zetje, 2-0. Niet veel later was het pleit beslecht. Tomas Arroyo gaf een foutpass bij het uitverdedigen en Tom Noordhoff wist er wel raad mee. Hij stuurde spits Enzo Stroo de ruimte in en die miste niet in de afronding, 3-0.

Ter Leede kwam al die tijd nog tot een poging van Fyo Glim die echter te hoog mikte. Het gaf de aanvallende onmacht van de gasten enigszins weer. Het had zelfs nog 4-0 kunnen worden als Bas Gozeling zijn kopbal de juiste richting had meegegeven. Tijdelijk hoofdcoach van Heulen kon echter ook goed leven met de 3-0 zege bij zijn praktische examen.