Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | Sportlust’46 wint en profiteert van puntenverlies GVVV en ACV

Sportlust’46 mag zich de winnaar van het weekend noemen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Woerden won in eigen huis de topper van Barendrecht (2-0) en zag concurrenten ACV en GVVV niet verder komen dan een gelijkspel tegen respectievelijk Staphorst en Sparta Nijkerk. Hekkensluiter Excelsior’31 wist te stunten door nummer vijf SteDoCo te verslaan (0-1). Door deze zege kwam de ploeg uit Rijssen weer iets dichterbij een positie die recht zou geven aan deelname aan de nacompetitie.

In Woerden won Sportlust’46, maar daar zag het lang niet naar uit. Pas in de 74ste minuut werd de openingstreffer geproduceerd en deze kwam op naam van Joshua Patrick (1-0). Het slotakkoord was voor Marley Berkvens die als invaller verantwoordelijk was voor de laatste treffer van de middag tegen Barendrecht (2-0). Lijstaanvoerder GVVV kwam niet verder dan 0-0 bij Sparta Nijkerk, waardoor Sportlust’46 nu nog maar een achterstand heeft van één punt op de ploeg uit Veenendaal.

ACV slaagde er niet in om te winnen van Staphorst en daarmee een grote stap te zetten naar het winnen van de tweede periodetitel. Die strijd zal nu echt pas over twee weken beslist worden. De ploeg uit Assen kwam nog wel aan de leiding tegen Staphorst door een benutte strafschop van Gijs Jasper, maar kreeg even later van Schra weer het deksel op de neus (1-1). De doelman van ACV, Enver Spijodic, wist nog een penalty te stoppen waardoor de ploeg na negentig minuten voetbal niet met lege handen stond. DOVO pakte op overtuigende wijze de drie punten in eigen huis tegen Urk (4-0). Doelpunten kwamen op naam van Kian Visser (2x), Guido van Dijk en Timo Pluk. De confrontatie tussen ASWH en DVS’33 eindigde zoals deze begon (0-0).

Harkemase Boys leek na een doelpunt van Slort de drie punten in eigen huis te kunnen houden, maar daar dacht RKAV Volendam toch even anders over. In de blessuretijd was Stan Veerman trefzeker voor de gasten waardoor de 1-1 op het bord kwam te staan. Steff Kaptein was de gevierde man bij Excelsior’31, zijn treffer bezorgde de ploeg een uitzege op SteDoCo (0-1). FC Rijnvogels won uit bij VVOG (1-3) en Hoek pakte de drie punten bij Ter Leede (1-2)