Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ambitieus RBC Roosendaal winkelt bij Baronie

Tweedeklasser RBC Roosendaal heeft haar ambities door te stoten naar de top van het amateurvoetbal kracht bijgezet door drie spelers voor komend seizoen bij derdedivisionist Baronie vandaan te halen, zo meldt de club op haar website. Het gaat om de gebroeders Jens en Sander Wirix alsmede Moustafa Mohammed.

Jens en Sander Wirix speelden reeds vele jaren samen in dezelfde teams. Jens is doorgaans de meer aanvallende middenvelder, Sander vooral multifunctioneel.

‘De Duracellekes’

De Sprundelse tweeling, thans 28 jaar oud, startten in hun geboorteplaats Sprundel bij de plaatselijke SV.  Aldaar bereikten zij ook het eerste team dat in de Vierde Klasse uitkomt. Jens (zie foto) verkaste naar Hoeven, waar Sander een jaar later vertrok naar Rood Wit Willibrord. Hier werd hij direct kampioen en promoveerde hij met de club naar de Eerste Klasse. Dat was voor Sander voldoende zich weer bij zijn tweelingbroer te voegen. Het was de periode waarin trainer Reinald Boeren de tweeling de bijnaam ‘de Duracellekes’ gaf. Rood Wit behaalde een seizoen later bijna promotie naar de Hoofdklasse, echter de finale daarvoor werd verloren.

De tweeling verkaste aansluitend naar sportpark de Blauwe Kei in Breda om vijf seizoenen voor de Baronnen uit te komen. Nu vinden de broers het dus tijd voor ‘een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving’, zoals Sander het op de website van de Oranjehemden aanduidt.

‘Mooie tijd’

En Jens kijkt alvast terug op hun tijd bij de Baronie: ,,Na vier jaar bereikten we eindelijk ons doel, de Derde Divisie. En het is ons gelukt op dat niveau onbetwiste basisspelers te worden. Ja, we hebben een mooie tijd gehad bij de Baronie.”

Moustafa Mohammad (25 jaar) is de derde Baron die de overstap naar het Atik stadion in Roosendaal maakt. De aanvaller die vanaf beide vleugels uit de voeten kan, speelt al vanaf zijn veertiende voor de groenwitten uit Breda.

Een van de hoogtepunten voor Mohammad bij de club was het kampioenschap in de Eerste Klasse. Als jong talent schopte hij het dat jaar tot 22 doelpunten voor de Baronie. Hij onderbrak zijn aanwezigheid voor een half jaartje voetbal in Australië. Hij miste daardoor de promotie van de Baronie naar de Derde Divisie, alhoewel hij daar dus wel degelijk een aandeel in had. ,,Ik denk dat Jens, Sander en ik een hele goede versterking voor RBC kunnen zijn”, zo laat hij weten.

Bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten over de drie aanwinsten: ,,Deze jongens hebben veel kwaliteit en ervaring in het amateurvoetbal. Alle drie hadden aanbiedingen van clubs van een hoger niveau maar geloven in de ambities van onze club en het project om RBC op een hoger niveau te brengen. Ik ben er echt super tevreden mee dat ze naar ons toe komen.”