Nacompetitie | Derde Divisie/Hoofdklasse: EVV Echt degradeert, Hoogland wél ronde verder na spektakelstuk

Het is EVV Echt niet gelukt om te ontsnappen aan degradatie. De herkanser uit de Derde Divisie Zondag verloor ook zijn tweede wedstrijd in de nacompetitie van het Brabantse UDI’19. Die andere ploeg uit de Derde Divisie Zondag, VV Hoogland, is wél door naar de finale. Na een waar spektakelstuk tegen Hogeveen won de ploeg van intrim-coach Rick Hoogendorp met 5-2.

EVV Echt – UDI’19
Het doek is gevallen voor EVV. De derde divisionist uit het Limburse Echt zal komend seizoen uitkomen in de Hoofdklasse. Werd afgelopen donderdag al met 2-0 verloren op bezoek bij UDI 19, ook op het eigen sportpark wisten de Limburgers niet te winnen: 1-2.

VV Hoogland – VV Hoogeveen
Hoogland en Hoogeveen scoorden in hun eerste wedstrijd deze week niet en ook na 45 minuten in Hoogland stond er nog 0-0 op het bord. In de tweede helft kwam daar echter snel verandering in en won de derde divisionist met maar liefst 5-2. Binnen 4 minuten na de rust stond het al 2-0 voor de thuisploeg door doelpunten van Oskar van Logtesteyn en Martijn Koelewijn. Na een uur kwam Hoogland zelfs op
3-0 en leek de wedstrijd gespeeld na een rake knal van Coen Heus. Leek, want binnen zes minuten brachten de gasten door doelpunten van Levon van Dijk en Louis Vijfhuizen de marge weer terug naar één. In de slotfase, juist in een fase waarin Hogeveen op jacht was naar de gelijkmaker, besliste Hoogland de wedstrijd definitief. Opnieuw was het Van Logtesteyn die in de 80ste minuut trefzeker was. Als kerst op de taart tekende Bas Wobbes met een rake strafschop nog voor de 5-2.

OJC Rosmalen – SJC
OJC Rosmalen zal in de volgende ronde de tegenstander worden van Hoogland. De Brabanders namen donderdag al een voorschot op de finale door een 0-5 zege op bezoek bij SJC, en sloten ook de thuiswedstrijd winnend af: 2-0. Dennis Knuiman Joey Hellstern, die donderdag beiden ook al trefzeker waren, maakten de doelpunten. Aanstaande week neemt de ploeg uit Rosmalen het op tegen VV Hoogland.

HBS Craeyenhout – SV Orion
HBS en Orion waren ook zondagmiddag aan elkaar gewaagd op sporpark Craeyenhout. Aangezien er afgelopen week in Nijmegen 1-1 werd gespeeld en beide teams vandaag niet verder kwamen dan een 0-0, moest er dus worden verlengd. In die verlenging kende de ploeg uit Nijmegen een prima start; Jeroen van de Wetering en Ischa Perquin zorgden al binnen het eerste kwartier voor de 0-2 voorsprong. Toch werd de tweede helft nog spannend, omdat HBS in minuut 105 een penalty kreeg te nemen die werd benut door Niels van Pelt. Daarnaast zag Orion-speler Jevrin Nunez de rode kaart en moest het met 10 man verder. De Hagenaars leken een tweede adem gevonden te hebben, want door opportunistisch spel stond het niet veel later weer gelijk. De 2-2 kwam van Ian Baggerman. Strafschoppen leken dus in aantocht, maar daar dacht Tijn Jellema anders over. De centrale verdediger van Orion zette zijn ploeg vlak voor tijd op 2-3 en bracht de Hoofdklasser, die nog niet eerder in de Derde Divsie actief is geweest, naar de finale tegen UDI’19.