Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Verschuivingen worden minder

We zijn bijna halverwege in de competitie. Langzaam begint de competitie vorm te krijgen waar clubs ongeveer gaan belanden. Het is in ieder geval makkelijker te voorspellen dan afgelopen seizoen, waar we zelfs op de laatste speelronde drie virtuele kampioenen hadden. Nu zien we een paar gaten qua punten. ADO ’20 is bekend, maar tussen VVSB en Blauw Geel ’38 (de nummer twee en drie) zitten inmiddels ook vier punten. Onderin was ook Dongen bekend, maar tussen JOS Watergraafsmeer en Groene Ster (de nummer dertien en veertien) zitten ook vier punten.

De speelronde begint zoals vaker deze competitie in Noordwijkerhout. Om 13:00 uur speelt VVSB tegen JOS Watergraafsmeer. VVSB is ‘the best of the rest’, triomfantelijk op plek nummer twee. Vorige week veegden ze OSS’20 van de mat door met maar liefst 0-6 te zegevieren in Brabant. JOS won niet. De Amsterdammers zakken wat weg na een goede reeks.

Vorige week won TOGB in Amsterdam met 1-2. De Berkel en Rodenrijsche ontvangen het Haagsche Quick. De Haantjes zullen blij zijn met een uitwedstrijd, want thuis werden er slechts vijf punten gepakt: steeds een gelijkspel. Net als vorige week tegen formatie van Willem Leushuis. Toen werd het 2-2.

OJC Rosmalen is de beste promovendus dit seizoen. De Brabanders staan op een zevende plek. Ze ontvangen in eigen huis een andere promovendus: UDI’19. De Udenaren vechten om degradatie te ontlopen, maar dat gaat nog lastig worden. Vorige week hielden ze lang stand tegen koploper ADO’20 en leken ze zelfs 3 punten te pakken. Toch wonnen de Superezels met 1-2. De koploper ontvangt UNA. Volgens trainer Gommans wordt komend duel de eerste verliespartij van de koploper. Zo vertelde hij vorige week in onze podcast. Zijn formatie speelde in Utrecht gelijk met 0-0.

Hercules staat op een derde plek. Zondag ontvangen ze Groene Ster die verrassend genoeg laag staan. Men had van te voren de ploeg van Maurice Verbunt hoger verwacht. Vorige week werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen Dongen. De hekkensluiter speelt een derby, maar geen hele Brabantse derby. Ze ontvangen de roodbroeken van Unitas. De nummer 6 speelden vorige week een zelfde soort derby, maar toen tegen de Baronnen. Dat werd 0-0.

Baronie staat mee onderaan. De Bredanaars mogen hun weg omhoog gaan zoeken door tegen RKVV DEM in eigen huis te verslaan komende zondag. Dat zal niet zo makkelijk gaan. Vorige week wonnen de Beverwijkers nog met 3-0 thuis van Gemert. De zwart-witten staan ook lager op de ranglijst. In eigen huis ontvangen zij HSC ’21.

De Haaksbergers snappen nog steeds niet hoe zij vorige week niet gewonnen hebben. Blauw Geel ’38 had nauwelijks kansen maar dat bleek genoeg voor een 0-1 overwinning voor de Veghelaren. Dat ondanks een groot overwicht van de thuisploeg. De blauwgelen ontvangen thuis het Brabantse O.S.S. ’20 wat dus vorige week verloor met grote cijfers van VVSB.