Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Gomes (ASWH): ,,Merk dat ik mezelf aan het ontwikkelen ben”

Helaas is een fout maken menselijk. Jomar Gomes keepte voor ASWH een dijk van een wedstrijd tegen Urk (0-2-winst) en behoorde op basis daarvan tot de drie genomineerden voor de verkiezing Speler van de Week voor de Derde Divisie Zaterdag. De doelman kreeg ook de meeste stemmen, maar per abuis werd door een fout op onze redactie de wekelijkse onderscheiding toegekend aan Enver Spijodic van ACV.

Natuurlijk vonden wij het ook uiterst vervelend en dus belden we even met Gomes om hem toch (terecht) in het zonnetje te zetten. De goalie heeft na een lastig begin in Hendrik-Ido-Ambacht de kans gekregen en onderscheidde zich in Urk direct met een sterk optreden.

,,Het was al een tijd geleden dat ik een competitiewedstrijd had gespeeld. Dat was in september thuis tegen FC Rijnvogels. Eerlijk gezegd begon mijn geduld na zeven nederlagen op rij een beetje op te raken. Gelukkig heeft de trainer mij de kans gegeven en die heb ik met beide handen proberen aan te grijpen.”

Hopen op plek onder de lat voor langere tijd

Een zwaluw maakt nog geen zomer. Gomes vindt niet dat hij zijn plek definitief heeft afgedwongen. ,,Nee, dat denk ik niet. Ik ga natuurlijk wel mijn uiterste best doen om zo lang mogelijk te blijven staan en zoveel mogelijk punten te behalen.”

Gomes kwam afgelopen zomer over van Sparta, maar de overgang pakte aanvankelijk niet uit zoals beoogd. ,,Ik heb de stap gemaakt om zoveel mogelijk minuten te maken, maar het liep anders dan gedacht. Toch wist ik dat ik geduld moest hebben, rustig moest blijven en dat ik dan vanzelf de kans zou krijgen.”

Prettige combinatie met studeren

De 22-jarige Gomes doorliep de jeugdopleiding van Sparta en maakte enkele jaren deel van de beloftenselectie. De stap naar de amateurs, waarbij hij voetbal kan combineren met studeren, bevalt hem erg goed. Gomes zit in zijn eerste jaar van de HBO-opleiding Social Work.

,,Ik ben echt tevreden hoe het nu gaat. Als ik bij Sparta was gebleven, had ik deze combinatie niet kunnen doen. Ik merk dat ik mezelf aan het ontwikkelen ben, dat ik nieuwe dingen aan het leren ben. Ik mag echt niet klagen hoe het nu gaat.”

Degradatiespook afschudden

Gomes heeft dus sportief en maatschappelijk zijn draai gevonden. Wat nog niet helemaal tot tevredenheid kan stemmen, is de plek op de ranglijst van ASWH. De withemden staan voorlaatste en verkeren dus in de problemen. Gomes en de zijnen hopen het degradatiespook echter af te gaan schudden.

,,Het is niet ideaal waar we nu staan, we hopen ons de tweede seizoenshelft uit de play-offs te spelen en zo te handhaven”, vertelt Gomes, die de kwaliteitsimpuls met vier winterse versterkingen als positief ervaart. ,,Ik merk dat door de nieuwe jongens het niveau omhoog is gegaan en iedereen daardoor ook scherper is. Dat is alleen maar mooi. We hopen dat een aantal goede resultaten rust gaat creëren op de club en onder de toeschouwers. Het was te merken dat het op de club een beetje onrustig werd.”

Na de zege op Urk wacht voor ASWH nu een treffen voor eigen publiek met DVS ’33. Hoopt Gomes opnieuw op een clean sheet? ,,Daar ga ik wel mijn uiterste best voor doen, maar de drie punten zijn het belangrijkst.”