Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zondag: Jermano Lo Fo Sang van VVSB

VVSB is één van de revelaties van het seizoen. Vorig seizoen wisten de Noordwijkerhouters zich letterlijk in de allerlaatste seconden veilig te spelen en nu staan ze tweede in de Derde Divisie Zondag, kort achter ADO ’20. Afgelopen weekend klopte VVSB achtervolger Blauw Geel ’38 met 3-2, mede door het sterke spel van Jermano Lo Fo Sang. De linksback werd voor zijn geleverde prestatie door bezoekers van de website www.topamateurvoetbal.com verkozen tot speler van de week.

De 31-jarige Lo Fo Sang is een aanvallende back, die zich regelmatig in offensieve zin laat gelden. Tegen Blauw Geel ’38 leverde hij twee assists: Jesse van Nieuwkerk kon hierdoor de gelijkmaker (1-1) aantekenen en in de tweede helft maakte Leroy George op zijn aangeven de 3-2. Na afloop werd Lo Fo Sang verkozen tot Man of the Match.

Lo Fo Sang speelt inmiddels ruim een jaar voor VVSB. Hij kwam in de winterse transferperiode van vorig seizoen over van Olympia. Eerder was hij ook actief voor onder meer OFC, AFC en FC Volendam.