Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie B: SteDoCo naar Limburg voor periodetitel

SteDoCo mag zaterdagavond in Heerlen proberen de eerste prijs van dit seizoen op te halen. De ploeg uit Hoornaar Heeft met nog één wedstrijd te gaan in de periode een voorsprong van drie punten op UNA. Datzelfde UNA speelt zaterdagmiddag al de lastige uitwedstrijd tegen Kloetinge. Ook al mocht SteDoCo een misstap begaan in Limburg, dan nog lijkt de periodetitel de Zuid-Hollanders niet te kunnen ontgaan. Mocht UNA op gelijke hoogte komen in punten met SteDoCo, dan nog is het doelsaldo van de ploeg van Rick Adje vele malen beter.

Ambities

Het grote nieuws uit de Derde Divisie B kwam deze week uit Woerden. Op maandag werd bekend dat Willem Romp, nu nog v.v. Eemdijk, de komende 3 seizoenen verbonden zal zijn aan Sportlust’46. Met het verlengen van de contracten van Martijn Jansen en Thomas Heideman op vrijdag kwam daar nog meer goed nieuws bij. Sportlust’46 lijkt hiermee een stevige basis te willen leggen voor de sportieve ambities, promotie naar de Tweede Divisie. Om deze verder kracht bij te zetten en wellicht dit seizoen al te verwezenlijken zal Sportlust’46 moeten winnen bij TOGB. 

Jonkies vs. ervaring

In Tiel staan TEC en Quick H tegenover elkaar. TEC met de minst gepasseerde verdediging tegen Quick de op één na meest scorende ploeg in de Derde Divisie B. Trainer Paul van der Zwaan genoot afgelopen zondag van zijn ploeg in de 6-0 overwinning op Groene Ster. “We moeten echter wel realistisch blijven, wat we tegen Groene Ster hebben laten zien zegt iets over onze potentie, maar is zeker nog geen garantie voor stabiele continuïteit,” aldus de trainer van Quick. “Tegen TEC zal het weer heel lastig worden. TEC is een meer dan ervaren volwassen ploeg, die geduld kan koppelen aan zakelijkheid, een dodelijke combinatie als je zelf ook maar even verslapt.”

Zondag

Op zondag staan er nog twee Brabantse Derby’s op het programma. Gemert ontvangt rode lantaarndrager OJC Rosmalen. In Oss gaat Blauw Geel’38 de strijd aan met O.S.S.’20. Gemert won vorige week misschien wel een beetje verrassend bij Blauw Geel’38. De zwart-witten zullen met een overwinning op OJC de plek in het linker rijtje verder willen verstevigen. OJC Rosmalen verkeerd in zwaar weer. De ploeg van Willem Leushuis wist deze competitie pas één keer te winnen. Op de openingsdag uit bij TOGB. In Oss zal Blauw Geel zich willen revancheren voor de “onverdiende” nederlaag tegen Gemert. De thuisploeg O.S.S.’20 haalde drie punten op bij het hoger aangeslagen Barendrecht.