Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie A; Harkemase Boys of IJsselmeervogels?

Waar is het feestje zaterdagavond? In het hoge Friesland of aan de boorden van het Eemmeer? We zullen het pas later op de avond weten in verband met de avondwedstrijd van IJsselmeervogels in Haaksbergen. Harkema en IJsselmeervogels geven elkaar maar weinig toe. Gelijk in aantal punten en dankzij de grote overwinning in Urk vorige week, 2 doelpuntjes in het voordeel van Harkema. De Boys mogen het thuis proberen af te maken tegen DOVO. Zoals gezegd spelen de Vogels in de vroege avond in Haaksbergen tegen HSC’21. 

Wat zijn de scenario’s? Het is redelijk simpel maar kan complex worden. De ploeg met de meeste punten wordt kampioen. Mochten Harkema en IJsselmeervogels na 12 wedstrijden nog steeds evenveel punten hebben dan is het doelsaldo beslissend. Als het doelsaldo na zaterdag gelijk is dan is aantal gescoorde doelpunten doorslaggevend. Als ook dit gelijk is volgt er een beslissingswedstrijd.

Harkemase Boys treft zaterdag op De Bosk DOVO. Vorig jaar eindigde deze wedstrijd in een 4-0 overwinning voor de Friezen. Grote man in die wedstrijd Berwout Beimers, nu spelend voor SC Genemuiden. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar de ploeg van Marcel Post zal er alles aan doen om deze prijs binnen te slepen. 

De ploeg die de eerste periodetitel pakt wordt haast nooit kampioen – Gert Jan Karsten (trainer ijsselmeervogels)

IJsselmeervogels zal zich in Haaksbergen moeten herstellen van het gelijke spel tegen plaatsgenoot Eemdijk. Het is voor het eerst dat HSC’21 en IJsselmeervogels in competitieverband tegen elkaar uitkomen. Gert Jan Karsten was absoluut niet tevreden na afloop van de wedstrijd tegen de plaatsgenoot. De punten, discipline, concentratie, tempo en organisatie waarvoor hij zijn ploeg na de bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam geroemd had zag hij totaal niet terug tegen Eemdijk. Benieuwd of de titelfavoriet dit zaterdag in Haaksbergen wel op kan brengen?

Weerzien

In Utrecht staan de gebroeders Fonville tegenover elkaar. Tyrone, jarenlang spits bij Hercules, nu spelend bij Sparta Nijkerk, ontmoet zijn jongere broertje Deveron. De laatste tekende overigens deze week een contract bij IJsselmeervogels voor de duur van twee jaar. Naast de strijd tussen de twee broers is het ook voor veel andere een weerzien met oude bekenden. Christiaan van Hussen speelde vorig jaar voor Sparta Nijkerk en zal zijn oud teamgenoten willen verslaan. Daarnaast hebben trainer Eric Speelziek en zijn spelers Omar El Ghazouani, Thomas Reynaers en Frank Heus van Sparta Nijkerk allemaal een verleden op Sportpark Voordorp.