Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag: Meeslepende nederlaag Gemert, Hercules naar derde plek

In speelronde 30 bleek titelstress opnieuw verlammend voor Gemert. De zwart-witten verloren thuis in een meeslepend duels van EVV: 3-4. OFC kwam tegen Unitas niet verder dan 0-0. Onderin pakte alleen Hollandia een puntje.

Hercules werd de morele winnaar van deze speelronde door met 3-1 te winnen van Groene Ster. Nordin Zoufri opende de score, maar Dennis Petit maakte de Limburgse gelijkmaker. Twee goals van Tyrone Fonville brachten de beslissing. De huidige opmars van Hercules kan de Utrechters wel eens richting de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie loodsen.

Gemert maakt het zich de afgelopen weken onnodig moeilijk en vanmiddag was daar bepaald geen uitzondering op. Tegen laagvlieger EVV stond de koploper zo’n twintig minuten voor tijd met 3-2 voor, maar desondanks ging EVV er met een 3-4 zege vandoor. Geluk voor Gemert was dat OFC tegen Unitas niet wist te winnen en doelpuntloos remiseerde.

Onderin slaagden de clubs in degradatiegevaar er nauwelijks in punten te vergaren. Alleen Hollandia pakte een punt thuis tegen Blauw Geel ’38: 1-1. Westlandia verloor in Beverwijk van DEM: 3-2. En Hoogland ging thuis met 1-2 onderuit tegen ADO’20. De Heemskerkers namen in het eerste half uur een 0-2 voorsprong via Luc Schuffelen en Milan Klopper. Diep in blessuretijd redde Oskar van Logtestijn de eer voor Hoogland.

In Haaksbergen werd het publiek verwend met 6 goals en een spannende slotfase. HSC’21 kwam al vroeg op achterstand tegen Quick via Vincent van Dorp. Yannik de Vries miste vervolgens een strafschop voor HSC. Revelatie Mohammed Iallouchen maakte echter even later alsnog de 1-1. Vlak voor rust kwam Quick opnieuw aan de leiding, nu via Marc Boshoff. De Haagse ploeg liep na rust uit naar 1-3, maar in de slotfase knokte HSC zich naar een punt via Diego van der Weide en De Vries: 3-3.

De uitslagen:

Hollandia – Blauw Geel’38 1-1
Gemert – EVV 3-4
JOS Watergraafsmeer – UNA 1-3
Dongen – OSS’20 1-2
Hercules – Groene Ster 3-1
DEM – Westlandia 3-2
Hoogland – ADO’20 1-2
HSC’21 – Quick 3-3
OFC – GVV Unitas 0-0