REPORTAGE | Oppermachtig Katwijk neemt tegen TEC een voorschot op het kampioenschap

Katwijk ziet het kampioenschap steeds dichterbij komen. Na een 6-0 overwinning tegen TEC en een verliespartij van “naaste” concurrent Koninklijke HFC kunnen de Krombewoners volgende week tegen Excelsior Maassluis de titel in de Tweede Divisie veiligstellen. De thuisploeg zocht vanaf het eerste fluitsignaal naar goals en drukte daarbij elke hoop van de bezoekers op een stunt de grond in. De score stokte, mede dankzij een hattrick van Marciano Mengerink, bij zes doelpunten.

Al in de eerste vijf minuten van de wedstrijd was Katwijk dicht bij een voorsprong. In de eerste minuut kopte Robbert Susan tegen de paal na een corner, drie minuten later hadden de bezoekers wederom moeite met het verwerken van een hoekschop. De bal landde op de lat boven Mathijs Swaneveld. Een corner aan de andere kant van het veld wordt TEC uiteindelijk wel fataal. Mede dankzij zeer matig verdedigen kon Katwijk via de omschakeling Ahmed el Azzouti richting Swaneveld sturen, na simpel balletje breed kon de meegekomen Mukhtar Suleiman de openingstreffer op het bord zetten.

Na de openingstreffer bleef Katwijk nadrukkelijk zoeken naar meer. Een tactiek waar enig risico aan vast zit, gezien de ruimte die je achterin moet laten, maar het tempo lag dusdanig hoog dat de bezoekers nauwelijks aan het voetballen toe kwamen. Zodoende kon er, door onzuivere passing en het te snel spelen van de lange bal, nauwelijks gevaar worden gesticht voor het doel van Andre Krul. Kort voor rust brak de defensie van de ploeg uit de Betuwe voor de tweede maal onder de aanvalsgolven. Na een goede actie van Tim Freriks over rechts en een knappe afleidende manoeuvre van el Azzouti bij de tweede paal kwam Bart Sinteur helemaal vrij en schoot hij de 2-0 achter Swaneveld.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks, maar bleven meer doelpunten lang uit. Wederom was het een dubbele invalbeurt van het duo Kilian van Mil/Marciano Mengerink die voor een boost in de doelpuntenproductie zorgde. Waar tegen ASWH van Mil een hattrick kon scoren en Mengerink daarbij tweemaal de man van de assist was, waren dit keer de rollen omgedraaid. Met drie goals in een kwartier tijd zorgde de nieuwe aanvalsleider van TEC dat zijn huidige club uitliep naar 5-0. Kort voor tijd gunde Kilian van Mil na een geweldige individuele actie Ahmed el Azzouti de laatste treffer van de middag.

De manier waarop de goal van de spits, die zijn eerste doelpunt sinds de uitwedstrijd tegen Quick Boys scoorde, zei veel over de gemoedstoestand van de aanstaande kampioen. De glimlach was groot en het plezier straalde van de ploeg af. Gezien de manier waarop Katwijk tegenstander TEC negentig minuten kansloos liet, is dat niet verwonderlijk en was de logische conclusie dat Katwijk op het eigen sportpark De Krom een voorschot nam op het naderende kampioenschap.