Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jong Feyenoord weer een stap dichterbij de Tweede Divisie

Er is een reële kans dat Feyenoord voor het seizoen 2022/2023 met het beloftenteam een ticket kan bemachtigen voor de Tweede Divisie. De Rotterdamse club werd zaterdag winnaar van de zogenoemde voorjaarscompetitie waardoor de weg open ligt naar de voetbalpiramide.

Jong Feyenoord won zaterdag van Jong Willem II (1-4) en werd daarmee kampioen. De ploeg moet om kans te maken op doorstroming naar de Tweede Divisie nog wel zien af te rekenen met Jong Almere City dat eerder al beslag wist te leggen op de najaarscompetitie. Indien de Rotterdams deze confrontatie winnend af weten te sluiten wacht mogelijk een beslissingsduel met Jong Volendam dat momenteel uitkomt in de Tweede Divisie.

Jong Volendam kan theoretisch nog wel ontsnappen aan een beslissingsduel met Jong Feyenoord, maar dan moet men bij de beste negen ploegen eindigen. Momenteel bezet men de veertiende plaats met een achterstand van zes punten op de nummer negen Scheveningen. Dit met nog slechts vier wedstrijden te gaan. Indien Jong Volendam zeventiende zou eindigen is men zeker de plaats kwijt, maar ook dat lijkt niet realistisch omdat de Volendammers acht punten voorsprong hebben op GVVV.

Feyenoord wil op korte termijn naar de Eerste Divisie met het beloftenteam. Eerder, toen onder andere Jong PSV en Jong Ajax wel instroomden zagen de Rotterdammers er vanwege financiële redenen nog vanaf.