Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PODCAST | ‘We zijn het aan onszelf verplicht het kampioenschap te pakken.’ | S01E15

Meerdere Brabantse verzoeken worden deze week gehonoreerd door ons bezoek aan de koploper van de Derde Divisie Zondag: VV Gemert. En dat is geheel terecht, want de ploeg uit een dorp van ruim 16.000 inwoners staat op de drempel van de Tweede Divisie en dat is een knappe prestatie gezien het regionale beleid dat wordt gevoerd. Presentator Justin Klein gaat in gesprek met hoofdtrainer Reinald Boeren, sportverslaggever Dominique Pichel en onze eigen Herman van Diejen.

Met nog 4 speelrondes te gaan in de hoogste amateurdivisies, is het einde van een vermakelijk, maar bovenal intensief seizoen in zicht. De competitie waar de spanning richting het einde steeds hoger lijkt te worden, is de Derde Divisie Zondag. Dat komt mede door de teleurstellende prestaties van Gemert de laatste weken. Hoe verklaart Boeren deze vormdip? Is Gemert een ploeg die in de Tweede Divisie thuishoort? En wat is het geheim achter de succestrainer uit Roosendaal?

Ook de andere competities lopen op zijn einde. Een overwinning van Katwijk komend weekend betekent prolongatie van de titel in de Tweede Divisie. Lisse stevent, na de uitoverwinning bij Sportlust, ook af op het kampioenschap. De grootste spanning is terug te vinden onderin de competities waar alles nog open ligt.

Je luistert naar de nieuwste aflevering van de Topamateurvoetbal.com podcast via deze link. Eerdere podcasts kun je hier terugluisteren. Vergeet niet je gratis te abonneren op ons Spotify-account, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen van onze podcast.