OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Tegenvallende topper in Amsterdam, IJsselmeervogels verliest ook van TEC

In de Tweede Divisie is de topper tussen koploper AFC en achtervolger
HHC Hardenberg geëindigd in 1-1. Daardoor behoudt de lijstaanvoerder een ruime marge op de concurrentie. Onderin diende TEC het geplaagde IJsselmeervogels andermaal een flinke tik toe, door er in extremis met de winst vandoor te gaan.

Nummer twee HHC Hardenberg is er niet in geslaagd de titelstrijd in de
Tweede Divisie weer écht spannend te maken. Op bezoek bij koploper AFC werd het 1-1. De start was nog wel voor de ploeg van Pascal Diender, die na
vijf minuten aan de leiding kwam. Matías Jones strafte geklungel in de
AFC-verdediging af: 0-1.

Na ruim een half uur hing de thuisploeg de bordjes weer in evenwicht via Gévero Markiet. Na de thee speelde HHC nog wel voor de winst, maar behoudens enkele kansen gebeurde er nog maar weinig voor beide doelen.

De gifbeker is nog altijd niet leeg voor IJsselmeervogels. Na een goede eerste helft in de degradatiekraker tegen TEC kregen de Rooien vlak na rust een eerste tik te verwerken: Bradley Martis incasseerde een directe rode kaart Ondanks de man-minder-situatie nam IJsselmeervogels nog wel de leiding. Mike van de Laar werd goed vrijgezet en maakte geen fout: 1-0.

In de slotfase ging het toch nog helemaal mis voor de ploeg van Michael Weggemans. Tien minuten voor tijd tekende Basil Camara voor de gelijkmaker, waarna Wessel Boer vlak voor tijd de 2-1 voor IJsselmeervogels leek te maken. Tot ontsteltenis van alles en iedereen op de Westmaat keurde de scheidsrechter het doelpunt echter af omdat er zou zijn geduwd. Niet veel later bezegelde Anass Aamri het lot van de thuisploeg, door inmiddels ver in blessuretijd de 1-2 op het bord te zetten.