VERSLAG | Koninklijke HFC is Katwijk te slim af op De Krom

Voor het derde seizoen op rij wist Koninklijke HFC Katwijk op het eigen sportpark De Krom op een nederlaag te trakteren. Hoewel de 0-1, een eigen doelpunt van Paul Kok, met enig fortuin tot stand kwam, was de conclusie na 90 minuten voetbal toch wel dat de bezoekers de koploper net te slim af waren.

Katwijk moest het, na het 1-1 gelijkspel bij TEC, doen zonder spits Ahmed el Azzouti, die te veel last had van zijn enkel. Met Marciano Mengerink als zijn vervanger kwamen de Krombewoners in de eerste twintig minuten een aantal keer goed door over de zijkanten, maar ontbrak het aan een goede bezetting voor het doel op het moment dat de voorzet gegeven kon worden. Aan de andere kant duurde het even voor de oplossing voor de druk van Katwijk gevonden was, maar toen die eenmaal gevonden was werden de bezoekers gevaarlijker dan de thuisploeg tot dan toe was geweest.

Kansen voor Hilterman

Met name Jordy Hilterman had zijn oude ploeg voor rust pijn kunnen doen. Halverwege de eerste helft werd hij bij de tweede paal gevonden, maar zag hij zijn inzet op de vuisten van Andre Krul eindigen. Tot aan de rust werd Hilterman nog tweemaal gevaarlijk door goed te profiteren van de ruimte die achter de diep staande middenvelders van Katwijk lag. Dit resulteerde in twee schoten vanaf de rand van het zestienmetergebied, waarvan er een gered kon worden door Krul en de ander ternauwernood naast het doel verdween.

Naast Hilterman werd ook Mehmet Yuksel vaak gevonden in het niemandsland achter het aanvallende Katwijkse blok. Na 63 minuten spelen verplaatste hij het spel van rechts naar links, waarna Gerry Vlak een lage voorzet kon geven, die ongelukkig door Paul Kok achter zijn eigen doelman werd gegleden, 0-1. Anthony Correia, die zijn ploeg tot dan toe nog weinig kansen had zien creëren, greep in.

Wissels

Nadat hij na een klein uur spelen Marciano Mengerink al had vervangen voor Hugo Botermans, wisselde hij een kleine twintig minuten voor tijd ook Tim Freriks en Paul Kok voor Mukhtar Suleiman en Raoul Esseboom. Laatstgenoemde ging direct in de spits naast Botermans lopen.

Hoewel het opportunistische aanvalsplan Katwijk nog een handvol kansen opleverde, waarbij Botermans met een poging tegen de paal nog het dichtst bij was, viel de gelijkmaker niet meer en was Koninklijke HFC weer te sterk voor Katwijk, dat de tweede nederlaag van het seizoen moest slikken. Hoewel dat enigszins schouderophalend werd gedaan was het chagrijn op De Krom groter dan het uiterlijk deed vermoeden.