Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie | Koploper Urk op bezoek bij ASWH en de Veluwse derby tussen VVOG en DVS’33

Urk is de verrassende lijstaanvoerder van de Derde Divisie zaterdag en dat dan ook nog eens zonder nederlaag in de voorgaande vier wedstrijden. Deze speelronde staat een bezoek naar Hendrik-Ido-Ambacht op het programma waar ASWH de tegenstander is. Nummer twee, Barendrecht, staat voor een zware opgave omdat het om de punten moet strijden tegen Sparta Nijkerk. Nummer drie DOVO ontvangt Staphorst en verder staat de Veluwse derby op het programma tussen VVOG en DVS’33.

Na drie wedstrijden met drie overwinningen verspeelde Urk midweeks voor de eerste keer punten dit seizoen. Tegen ACV moest men genoegen nemen met een punt, dit nadat het eerst op achterstand gekomen was in Assen (1-1). De tegenstander van deze zaterdag, ASWH, pakte vijf punten uit de eerste vier wedstrijden. De ploeg verloor in en tegen Staphorst (1-0) en speelde recent gelijk tegen FC Rijnvogels. De vraag is hoe lang Urk mee kan blijven doen met de bovenste plaatsen, vooral kijkend naar de voorgaande tegenstanders in de competitie zou dat best nog wel eens lang kunnen duren.

Sparta Nijkerk, vooraf gezien als een van de titelkandidaten, begon het seizoen wat wisselvallig. De openingswedstrijd werd verloren van Urk met 5-1, daarna volgde twee overwinningen en enkele dagen geleden kwam men niet verder dan een gelijkspel in eigen huis tegen Excelsior’31 (1-1). Nu staat een thuiswedstrijd op het programma tegen Barendrecht, dat momenteel de tweede plaats bezet op de ranglijst en de twee uitwedstrijden van het seizoen wist te winnen van VVOG en Hoek. Het verschil tussen de nummer acht op de ranglijst Sparta Nijkerk en de nummer één Urk is slechts drie punten. Een thuiszege zal dan ook zeker een fraaie sprong betekenen op de ranglijst voor de Spartanen.

DOVO begon het seizoen uitstekend met negen punten uit drie wedstrijden. In de laatste speelronde moest de ploeg uit Veenendaal zijn meerdere erkennen in DVS’33 dat de drie punten mee kon nemen vanaf het Panhuis. De tegenstander van vandaag, Staphorst, pakte recent een punt in Friesland waar het duel met Harkemase Boys eindigde in een 0-0. Dit mede door het goede optreden van Staphorst-doelman Jorick Maats. De laatste twee keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden in Veenendaal leverde dat steeds een overwinning op voor de thuisploeg. Vorig seizoen besliste Guido van Dijk het duel in het voordeel van DOVO en hij deed dat in de blessuretijd. De vraag is of DOVO de recent onderbroken serie weer een vervolg kan geven. Wedstrijden tussen deze ploegen zijn nooit saai dus een mooie voorbode voor een leuk duel.

SteDoCo ontvangt vandaag GVVV dat in de laatste competitiewedstrijd een klinkende overwinning wist te boeken in Woerden tegen Sportlust’46 (1-4). SteDoCo ging in die speelronde onderuit tegen Hoek (1-3). De twee ploegen wisten tot dusver zeven punten te verzamelen en dat aantal zal waarschijnlijk voor de ploeg uit Veenendaal het meest teleurstellend zijn. Na de recente degradatie stak men niet onder stoelen of banken dat direct terugkeren naar de Tweede Divisie het doel was. Gezien de selectie is dit geen vreemde uitspraak, maar dan is vandaag een overwinning wel noodzakelijk om aan een ieder te tonen dat de ploeg daadwerkelijk gezien mag worden als titelkandidaat nummer één.

In Harderwijk staat de derby van de Veluwe op het programma tussen VVOG en DVS’33. Een wedstrijd die zoals vaak gezegd wordt op zichzelf staat. Het is ook momenteel weer zo dat de ploeg uit Ermelo hoger op de ranglijst staat dan de tegenstander uit Harderwijk. Het verschil is zes plaatsen, maar het verschil is slechts drie punten in het voordeel van DVS’33. Vorig seizoen werd de Veluwse derby twee keer winnend afgesloten door DVS’33 dat ook nu als favoriet het duel in zal gaan. Dit mede door de goede prestatie en het sterke spel tegen DOVO van een paar dagen geleden. Dit terwijl VVOG de laatste twee wedstrijden verloor tegen respectievelijk Barendrecht en Urk, wel top 2 van de ranglijst op dit moment.

Overige wedstrijden:
ACV Assen – Volendam
Hoek – Excelsior’31
Sportlust’46 – FC Rijnvogels
Ter Leede – Harkemase Boys