Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jongeneelen: ‘Dan moet je een keer knopen doorhakken’

In 2017 schakelde hij min of meer in z’n eentje Spakenburg uit in het tweeluik om een ticket voor de Tweede Divisie. Nu is hij bankzitter in zijn laatste seizoen als actief voetballer en mocht hij het laatste kwartier invallen tegen Spakenburg. Jeffrey Jongeneelen, door vriend en vijand beschouwd als sieraad voor het voetbal, blikt terug op de 1-1 van Rijnsburgse Boys tegen Spakenburg:

,,Heel zuur dat we dit in de laatste minuut nog weggeven. Zij krijgen al vroeg een rode kaart. Terecht denk ik, maar wat wij daarna laten zien is gewoon niet goed.”

Geen voordeel uit numerieke overtal

Vorige week tegen FC Lisse (4-1) leek Rijnsburg geen last te hebben van een man minder na de rode kaart van Nino Klaver, maar nu tegen Spakenburg kon de bezoekende ploeg de man-meer-situatie ook niet verzilveren.

,,Het ging de goede kant op tot de laatste minuut. Ik denk dat we op basis van een veldoverwicht terecht op 1-0 komen. Niet heel veel kansen gehad, maar wel terecht 1-0. En zij gingen door tot de laatste seconde. En dan weet je, als je het zelf niet beslist, hoeft-ie bij hun maar één keer goed te vallen. En dat gebeurt dan in de 92e minuut.”

Knopen doorhakken

Jongeneelen gaf eind vorige week te gaan stoppen na dit seizoen. Dat heeft niet alleen te maken met zijn rol als bankzitter nu. “Dit speelt natuurlijk al langer. Op een gegeven moment moet je knopen doorhakken en jezelf afvragen: is dit het nog wel?”

De voormalig speler van ADO Den Haag twijfelde vorig seizoen al enige tijd, maar werd toen nog overgehaald er een jaartje aan vast te plakken. ,,Natuurlijk heb ik er nog wel plezier in en kan ik zeker nog van waarde zijn, maar je moet ook eerlijk naar jezelf zijn en ook naar je lichaam. Ik ben om de haverklap geblesseerd (spierblessures) en dat is lastig op mijn positie. Dan moet je een keer knopen doorhakken en dat heb ik nu gedaan”.

Geweldige techniek

Jongeneelen maakt dit seizoen uiteraard af bij de geel-zwarten, maar de 33-jarige aanvaller heeft dus zijn afscheid aangekondigd. Aanhangers van Katwijk en Rijnsburg zullen hem vooral herinneren als een sierlijke voetballer met een geweldige techniek die absoluut van waarde was voor de clubs waar hij speelde.