Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Grünholz ziet gogme bij AFC: ‘Daar moeten wij nog stapjes in maken’

Quick Boys verloor zaterdagmiddag de topper tegen AFC. Ondanks dat de Katwijkers bij rust op voorsprong stonden, waren het de bezoekers die met de punten vertrokken: 1-3. Geen goede generale repetitie in aanloop naar het volgende topduel, op bezoek bij De Treffers. Trainer Edwin Grünholz baalde van het resultaat, maar kijkt toch met opgeheven hoofd terug op de wedstrijd tegen AFC: “Er ging niet al te veel mis.”

“We speelden vandaag tegen een goede ploeg. We hadden ervoor gekozen om het compact te houden en dat deden we gewoon goed. In de eerste helft kwamen we met die bal op de paal van Ignacio goed weg. We gaven niet veel weg, maar creëerden ook niet veel. Danny van den Meiracker maakte een fantastische goal, dat is echt zijn kwaliteit.” De spits scoorde tien minuten voor rust de 1-0 voor Quick Boys met een hard schot van afstand.

“Na rust kregen we een grote kans met Tyrone Owusu, die had er wel in gemoeten. AFC benutte alle twee à drie kansen die ze kregen na rust, waarbij de tweede een beetje gelukkig viel. Bij de eerste goal dekten we niet goed en dat hadden we al aangegeven, maar het gebeurde toch.” AFC draaide de achterstand om dankzij doelpunten van Splinter de Mooij, Melvin Platje en Matthijs Jesse.

“Het zijn momenten in de wedstrijd, zoals die kans van Owusu, die je moet benutten om stappen te maken naar de top. Melvin Platje zakte op een gegeven moment uit, Raily Ignacio ging vervelend doen en Splinter de Mooij kwam er ook nog bij; dat is het gogme van die gasten. Dat is gewoon een kwaliteit en daar moeten wij nog stapjes in maken.”

Quick Boys gaat zaterdag op bezoek bij De Treffers in Groesbeek en zal dus geen lekker gevoel overhouden in aanloop naar dat duel. Toch denkt Grünholz daar anders over: “Ik zie dat niet zo. We moeten het duel gewoon beslissen op de cruciale momenten, maar dat hebben we niet gedaan.”

Grünholz gaf in de laatste aflevering van de Broodje Bal-podcast aan dat hij heel graag had willen winnen van Raily Ignacio. Dat hem dat weer niet is gelukt, zorgde er toch voor dat zijn zaterdagavond nóg iets minder plezierig verliep. “Daar word ik niet blij van, nee. Ik ga toch een hekel aan die gozer krijgen op deze manier”, besloot de trainer met een knipoog.