Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Danny van den Meiracker: “We waren vandaag gewoon beter”

Quick Boys won afgelopen zaterdag met overtuigende cijfers van Rijnsburgse Boys. De overwinning op ‘De Uien’ was de eerste in jaren en werd dan ook feestelijk gevierd op Sportpark Nieuw Zuid. De belangrijkste man aan de kant van Quick Boys was Danny van den Meiracker, die met twee doelpunten en een assist een groot aandeel had in de 4-0 zege. Na de wedstrijd stond de spits topamateurvoetbal.com te woord.

“Een beter begin van de competitie kunnen we ons niet wensen. Elke wedstrijd staat natuurlijk op zich, vooral een derby als deze, maar we hebben een groep die in staat is om goed te voetballen. En als dat niet lukt, kunnen we ook even bikkelen met zijn allen. De koppen staan in ieder geval de goede kant op. We hebben vandaag gewoon goed gevoetbald en we hebben onze poten in ieder geval niet teruggetrokken. Dat is een goede wisselwerking.”

Van den Meiracker geeft aan dat de ploeg in staat is om te bikkelen als het even niet loopt, maar denkt niet dat die gave de kracht is van dit Quick Boys. “Ik denk dat we voetballend beter in onze kracht zitten, dat willen we ook het liefst. Maar aan de andere kant, als we moeten bikkelen hebben we daar ook wel een aantal goede jongens voor staan. Daar zullen we ons dus ook niet voor schuwen.”

De spits reageert ontkennend op de vraag of hij Rijnsburgse Boys tegen vond vallen. “In de eerste helft waren we gelijkwaardig, had ik het idee. Beide teams hadden kansen om te scoren; wij deden dat wel en zij deden dat niet. Na de rust delen wij de genadeklap uit en dan zien zij het ook niet meer zitten om volop aan te vallen. Wij konden de wedstrijd daardoor lekker uitvoetballen en kregen nog kansen om de score uit te breiden. Ik denk dat Rijnsburgse Boys gewoon een prima ploeg heeft, maar vandaag waren wij gewoon beter.”

Een overwinning van Quick Boys op Rijnsburgse Boys is in de recente geschiedenis van de derby zeldzaam geworden. De laatste overwinning op Rijnsburg komt uit 2009, terwijl de laatste thuisoverwinning op ‘De Uien’ uit 2004 stamt. Met deze statistiek is in aanloop naar de wedstrijd ook rekening gehouden. “Het is wel benoemd, maar het is ook niet zo dat het met dikke letters op het bord stond geschreven. We wisten dat we vandaag iets konden neerzetten wat lang niet gebeurd is en ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan.