Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Timo Regouin zet bij Kozakken Boys volgende stap op weg naar profbestaan

Dat het snel kan gaan in de voetbalsport weet de 20-jarige Timo Regouin inmiddels. De rasechte Kruikezeiker (de bijnaam die de inwoners van Tilburg van oudsher kregen van de bewoners van de omliggende dorpen) in juli 2022 getransfereerd door Willem II naar FC Den Bosch, maar dat sprookje duurde niet zo heel lang. Slechts negen minuten kwam de talentvolle aanvaller voor de hoofdmacht van trainer Jack de Gier in actie. Uitgerekend in de openingswedstrijd van het seizoen in de eigen Vliert tegen FC Eindhoven; een wedstrijd die de Bosschenaren met 1-3 verloren. Het was het enige en laatste wapenfeit voor Regouin, die inmiddels is verhuurd aan Kozakken Boys en dinsdagavond tegen ADO Den Haag wellicht zijn officiële debuut kan maken.

Allereerst: een tegenvaller die weinige speelminuten bij FC Den Bosch?

,,Eigenlijk wel ja. Ik had een prima seizoen gedraaid in O23, scoorde maar liefst 18 doelpunten en voelde dat ik weg moest uit Tilburg om mijn ambities na te streven. Het werd uiteindelijk FC Den Bosch omdat die club het meest concreet was. Maar daar werd ik geconfronteerd met spelers die al beduidend meer “vlieguren” hadden gemaakt in een voor mij nieuw systeem. Het werd ‘m dus niet behalve mijn wedstrijdjes die ik op de zaterdag meepikte bij FC Den Bosch O21. Leuk maar daarvoor was ik niet naar FC Den Bosch gekomen.”

Wat zijn je ambities?

,,Ik wist al heel snel wat ik wilde gaan worden: Profvoetballer. Eigenlijk al op mijn tiende, toen Willem II me wegplukte bij ’t Zand, de club die op nog geen honderd meter van mijn ouderlijk huis speelt. Daar heb ik de eerste beginselen van het voetballen geleerd.”

Bij het verkassen van ’t Zand naar Willem II was het een groot feest in huize Regouin. Waarom? ,,Omdat iedereen bij ons fan is van de Tricolores.”

Hoe ging het bij Willem II?

,,Eigenlijk voortvarend. Ik doorliep alle jeugdelftallen; kreeg uiteindelijk een jeugdcontract, voetbalde vervolgens in O17, O19 maar tot een echte doorbraak kwam het niet. Opvallend trouwens dat er bij Willem II niet echt veel eigen jeugd doorbreekt. In mijn ogen ontbreekt er een goed jeugdplan. Iets dat bij meer BVO’s overigens het geval is.”

Omschrijf eens wat voor soort voetballer je bent?

,,Ik ben snel, heb een neusje voor de goal, ben doelgericht, speel het liefst aan de rechterkant maar kan ook moeiteloos op links ingezet worden.

En toen van FC Den Bosch naar Kozakken Boys…

,,In een gesprek met Technisch Manager Gösgens van FC Den Bosch kwamen we al snel tot de conclusie dat verhuren de beste optie zou zijn voor beide. Ik moet in de komende zes maanden speelminuten gaan maken en het liefst op een zo hoog mogelijk niveau waar ik me het best kan ontplooien. En toen vielen de puzzelstukjes eigenlijk snel in elkaar. Kozakken Boys zocht nog een vervanger voor de naar NAC vertrokken Thomas Marijnissen, FC-trainer Jack de Gier en Boys-trainer Scott Calderwood kennen elkaar goed en toen was de puzzel snel gelegd. Ik ging Kozak worden.”

Droomstart met vier doelpunten

En sinds enkele weken moet Timo dus de andere kant op voor trainingen en wedstrijden: ‘4251 XZ Sportpark de Zwaaier’ staat er nu op zijn TomTom, alhoewel hij die niet meer nodig heeft want de weg kan hij al dromen na meerdere keren het ritje Tilburg-Werkendam gemaakt te hebben.

Hij kende een droomstart bij de Boys want in de eerste de beste oefenwedstrijd tegen Pro Soccer wist Timo niet minder dan viermaal te scoren. En alhoewel Pro Soccer nu niet bepaald een hoogvlieger was, betekende dat toch een prima binnenkomer en opsteker.

Hoe zie jij deze stap voor zes maanden?

,,Ik ben er wel blij mee. Ik krijg de kans om me te bewijzen op een totaal ander niveau dat ik totaal niet ken. Ik heb aan het begin van het seizoen weliswaar met Willem II O21 een oefenwedstrijd gespeeld hier en heb toen kunnen ervaren dat het hier allemaal op en top geregeld is. Er staat hier een fraaie accommodatie. We hebben een hele fijne groep en ook met trainer Scott Calderwood klikt het. Ik heb het idee dat hij het beste met mij voor heeft. Hij heeft vertrouwen in me, is vriendelijk en bovendien duidelijk.”

Wat zijn je toekomstplannen?

,,Ik wist eigenlijk al van jongs af aan dat ik profvoetballer wilde worden. Ik was dagelijks met de bal bezig en was ook nog eens leergierig. Nog steeds want ik ben elke dag bezig met voetballen. Is het niet bij de club, dan wel bij de voetbalacademie van Nelson de Kok, waar flink aan mijn techniek geschaafd wordt.”

Wat zijn jouw verbeterpunten?

,,Dat zijn er toch nog wel enkele hoor. Er valt nog wel wat te verbeteren op het gebied van techniek; ik wil me eigenlijk nog meer ontwikkelen als een echte spits, maar ik wil ook meer een aanspeelpunt voor andere aanvallers zijn. Tot op heden gaat alles nog naar wens. Per slot van rekening ben ik pas twintig jaar en wie weet wat de toekomst zal gaan brengen. Een ding staat echter honderd procent vast: ik wil profvoetballer worden.”

En krijg je dinsdag tegen ADO speelminuten?

,,Daar kan ik alleen maar op hopen. De trainer heeft ongetwijfeld zijn strijdplan al in gedachten en hopelijk kom ik daar in voor. Afgelopen zaterdag in het oefenduel tegen Willem II O21 mocht ik het laatste half uur invallen. Lastig bij een 3-1 achterstand maar ik heb toch momenten kunnen laten zien wat ik in mijn mars heb.”

En dat de zelfverzekerde Timo Regouin zijn droom gaat realiseren staat als een paal boven water. Waar het voetbalsprookje zal gaan eindigen? De toekomst zal het gaan leren.

,,Eerst maar eens een basisplaats verdienen in de hoofdmacht van Kozakken Boys en dan zien we wel wat de volgende stap gaat worden.”