Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tim Waterink treedt met nieuwe club in voetsporen van vader

Tim Waterink speelt volgend seizoen in de Tweede Divisie. De spits heeft getekend bij De Treffers en treedt zodoende in de voetsporen van vader Thijs, die een aantal succesvolle jaren in Groesbeek kende.

Thijs Waterink speelde twee seizoenen voor De Treffers, werd in beide seizoenen kampioen van de Hoofdklasse en één keer algeheel landskampioen. Zoon Tim zal ongetwijfeld hopen op dergelijk mooie successen. Hij is momenteel clubtopscorer van Hercules met twaalf goals in achttien wedstrijden.

De 25-jarige spits licht op de clubsite zijn overstap toe. ,,Vorig seizoen had ik al een goed jaar bij OSS´20 (20 goals en 9 assists) en ik ben naar Hercules gegaan met het idee om die club als springplank te gebruiken voor een volgende stap. Bovendien kon ik daar samenspelen met mijn beste vriend Marijn Ploem. Met Hercules zijn we ook nog kansrijk voor promotie, maar De Treffers is in alle opzichten een stap omhoog. Ik kijk er echt dus naar uit om me na de zomer speler te noemen van een grote amateurclub als De Treffers.”

Voor de tweede keer in zijn loopbaan kiest Waterink voor een club die zijn vader ook diende. ,,Ik koos na mijn tijd bij FC Groningen voor De Bataven om het plezier in het voetbal terug te vinden. Mijn vader heeft bij De Bataven zijn carrière beëindigd en ik kende de club dus al goed. Het is mooi dat ik nu ook bij De Treffers in de voetsporen van mijn vader kan treden, om de cirkel rond te maken.”