AFC pakt tegen Jong Volendam drie punten, de koppositie en de eerste periode

Je moet pakken wat je pakken kan. Zeker als het voor het grijpen ligt. AFC zag gisteren hoe drie clubs met betere papieren voor het winnen van de eerste periode punten morsten en gaat er na de thuisoverwinning tegen Jong Volendam met de volle buit vandoor, 5-1.

De Amsterdammers kwamen op het eigen sportpark Goed Genoeg nog wel op achterstand door een vroege treffer van Billy van Duijl, maar bogen die achterstand nog voor rust om in een 3-1 voorsprong. Raily Ignacio nam de eerste en de derde goal voor zijn rekening en stelde tussendoor Melvin Platje in staat om de 2-1 op het bord te zetten.

Na rust kwam die voorsprong niet meer in gevaar en liep de score in de slotfase van de wedstrijd zelfs nog iets op. Vijf minuten voor tijd nam Joel Tillema de vierde goal voor zijn rekening, twee minuten later zorgde Splinter de Mooij voor het slotakkoord. Een prima overwinning met ruime cijfers, de eerste plaats in de Tweede Divisie en als bonus ook nog eens de eerste periode. Kortom: een prima middag op sportpark Goed Genoeg.