Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Gwaeron Stout: “We hebben gewonnen, maar juichen doen we pas zaterdag”

Na afloop van de 3-1 overwinning op GVVV was de sfeer bij Kozakken Boys natuurlijk prima. De Werkendammers gaan met een goede uitgangspositie op zak richting Veenendaal, maar zijn er nog niet. Topamateurvoetbal.com sprak uitblinker Gwareon Stout, trainer Michel Langerak en doelpuntenmaker Johnny Lommers over hun wedstrijdbeleving.

De uitblinkende Gwaeron Stout zei het treffend bij binnenkomst van de kleedkamer. “We hebben dan wel gewonnen, maar juichen doen we pas zaterdag, als we ons tweede divisieschap veilig hebben gespeeld”.

Een van de meest blije mensen woensdagavond op de Zwaaier was ongetwijfeld trainer Michel Langerak: “Ik heb een prima wedstrijd van mijn team gezien, waarin zij zich goed aan de afspraken hebben gehouden. We hebben GVVV geen enkel moment in de wedstrijd laten komen, waarbij we zelfs na 20 minuten al op een ruimere voorsprong hadden moeten komen dankzij levensgrote kansen die echter niet verzilverd werden. Het enige smetje in deze wedstrijd was de tegengoal van GVVV van die vrij oprukkende vleugelverdediger (Justin Spies, red)”.

En nu zaterdag het karwei afmaken?

“Dat gaan we in ieder geval proberen. Onze uitgangspositie is gunstig, maar we zijn er nog lang niet. Het kan spoken daar op sportpark Panhuis, maar in ieder geval zijn we op de goede weg”.

De man die zich in deze nacompetitie nog populairder maakte dan dat hij al was, eigen kweek Johnny Lommers, kwam traditiegetrouw, zouden we haast zeggen, als een van de laatsten de kleedkamer binnen terwijl bijna iedereen al bijna gedoucht had. Zijn populariteit stijgt met de week mede dankzij zijn opvallende productiviteit (5 treffers in 5 wedstrijden) in deze extra competitie die een ware aanslag op de conditie is van de spelers. Hier en daar werden zelfs al uitspraken gehoord van “Een standbeeld voor Lommers”. Hijzelf blijft er nuchter onder: “Ik geniet er wel optimaal van hoor, want hier doe je het voor.”

En die 5 doelpunten in de nakompetitie?
“Ik ben spits dus dan wordt ook van mij verwacht dat ik met regelmaat scoor. Het geeft wel een enorme boost en een flinke dosis zelfvertrouwen. Eigenlijk had ik er nog wel eentje kunnen maken, eigenlijk moeten maken, maar die bewaren we dan maar tot zaterdag. We speelden een goede partij en op de overwinning is dan ook totaal niets af te dingen. We gaan vol vertrouwen naar Veenendaal!”