Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hans van de Haar: “We hebben hier weinig gestolen.”

Flinke regenbui nummer zoveel trekt over sportpark Middelmors. Tegen de deuren die naar de kleedkamers leiden ligt een bos bloemen die voor Rijnsburgse Boys voor een vrolijker aangelegenheid zijn geweest dan voor de 0-1 nederlaag tegen TEC. “Die zijn voor ons.”, glimlacht Hans van de Haar.

,,We hebben hier weinig gestolen,” vindt van de Haar. ,,Sterker nog, ik vind dat wij terecht hebben gewonnen vandaag.” Rijnsburgse Boys had gedurende de wedstrijd wel een veldoverwicht, maar oogde met name in de tweede helft zielloos en zonder plan. ,,We gaven echt wel wat weg, maar geen 100% kansen,” vond van de Haar. ,,In balbezit speelden we het zelf niet goed uit, behalve dan bij de goal.” Die mocht er zeker zijn! Een puntgave combinatie vanuit de omschakeling met matchwinner Bo van Essen als eindstation. ,,Dat was een fantastische counter, inderdaad.”

Het spel van de thuisploeg was voor de 0-1 al niet overtuigend, na de goal van Bo van Essen werd het meer wanhoop dan moed van Rijnsburgse kant. Er was geen kennersoog voor nodig om te voorspellen dat de openingstreffer ook zomaar eens de winnende kon zijn. En zo geschiede.

,,Dit is echt een giga opsteker voor de ploeg. Ik ben hier heel erg blij mee,” zegt van de Haar. Behoudens de openingswedstrijd tegen Quick Boys hikte zijn ploeg al eerder tegen de eerste overwinning van het seizoen aan. ,,Het wordt vervelend om elke keer te horen te krijgen dat we meer verdiend hadden. Vandaag kregen we loon naar werken.”

In het voetbal is elke overwinning welkom, maar voor TEC komt de eerste driepunter echt precies op tijd vindt van de Haar. ,,We treffen de komende weken UNA thuis voor de beker en daarna krijgen we HHC Hardenberg thuis en Katwijk uit. UNA moeten we winnen, om zo ook wat centjes voor de club te verdienen. Maar die hebben zeker geen ploeg die je zomaar eventjes pakt.” Alles wat TEC in de twee competitiewedstrijden erna kan pakken is bonus vindt van de Haar. ,,HHC is echt een prima ploeg, die staan niet voor niets waar ze staan. Over Katwijk hoeven we het helemaal niet te hebben.”

Vanuit Rijnsburg gaan de drie punten in ieder geval mee naar Tiel. De bos bloemen bleef wel tegen de kleedkamerdeur liggen. Als een stille getuige van een herfstige zaterdagmiddag.