Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

René van der Kooij: “Keurig hersteld van nederlaag.”

Veel lachende gezichten op sportpark Voordorp na de 4-1 overwinning van Hercules tegen Gemert. Ook trainer René van der Kooij was een tevreden man. Hij roemde vooral de veerkracht van zijn ploeg. ,,We hebben ons keurig hersteld van de nederlaag van vorige week.”

De titelconcurrenten van afgelopen seizoen verschoten beiden hun kruit in de eerste 45 minuten, waardoor de wedstrijd bij rust als zo goed als beslist was. Ondanks de 4-1 ruststand was de honger van de thuisploeg nog niet gestild, zag ook van der Kooij. ,,Ik heb een ploeg gezien waar het plezier en de dynamiek van af spatte,” zei hij na afloop. ,,We creëerden veel kansen, maar hadden ook veel pech in de afwerking.” Van der Kooij zal echter het meest tevreden zijn met de veerkracht van zijn ploeg en de stijgende lijn in het voetbal. ,,We hebben ons keurig hersteld van de nederlaag van vorige week. Ook haalde mijn ploeg regelmatig het niveau dat ik in de voorbereiding heb gezien en voor ogen heb.”

\Bij collega-trainer Reinald Boeren overheerste vooral het chagrijn. Hij was absoluut niet te spreken over hoe zijn ploeg zich presenteerde op Voordorp. ,,We stapelden in het eerste half uur fout op fout,” luidde de keiharde conclusie. ,,We stonden niet goed, we speelden niet goed, we verloren bijna alle duels om de tweede bal en waren niet meedogenloos.” Boeren zag nog wel wat herstel in de tweede helft, maar op dat moment was het eigenlijk al uithuilen en opnieuw beginnen voor Gemert. ,,Op naar het bekertreffen tegen Urk deze week,” klonk het uiteindelijk nog vol vertrouwen.