Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Blauw Geel speelt zich veilig met zege op DEM

Een prima zondagmiddag om te voetballen. Het zonnetje scheen, de temperatuur was prima en op het kunstgras in Veghel stond een onderling duel tussen de nummer 12 (Blauw Geel’38) en 13 (RKVV DEM) op het programma. Met nog 4 wedstrijden op het programma stonden beide ploegen op een veilige plek. RKVV DEM stond voorafgaand de wedstrijd 7 punten los op de nummer 15 EVV en Blauw Geel 2 punten meer: 9. Relatief veilig kun je wel zeggen. Toch is zo’n definitieve status fijner. Blauw Geel worstelt al even met de vorm evenals de Beverwijkers.

RKVV DEM trapte af en binnen 5 minuten was het al raak. Ymanuel Hurkmans kon de bal bij Vince Duits brengen die een actie aan de zijkant kon maken. Het thuispubliek werd getrakteerd op een prachtige boogbal van de jonge spits. Zijn stift vloog over Swen Verswijveren heen en de 1-0 was een feit. Een vroege voorsprong voor de Veghelaren in de jacht naar veilig spelen.

Niet veel later stond weer Hurkmans aan de basis van een doelpunt. Hurkmans kon een corner voor krullen en bij de 2e paal kon Lars Loermans de bal binnenkoppen. Het waren zo’n beetje de eerste 2 kansen voor de thuisploeg en ze zaten er gelijk in. Robin Voets kon Loermans ook bijna 1 op 1 zetten. De aanvaller kreeg de bal niet goed onder controle en leek de bal kwijt te zijn. Via een Beverwijkse been kwam de bal toch nog goed voor een schot, maar deze ging naast. Net daarna was het Duits die kon uithalen, maar Verswijveren had deze klem.

Mark Dobbelsteen kreeg een vrije schietkans, maar deze werd gesmoord door de DEM verdediging. De tweede schotkans was voor Danny Verbakel, maar dat schot werd ook geblokt. DEM kon counteren maar deze bal ging voorlangs. In de 22e minuut moest scheidsrechter Barry Huizinga de rode kaart trekken. Twan Verswijveren kwam onbesuisd in op Mark Dobbelsteen, die van geluk moest spreken dat zijn been niet vast stond. Geen enkele twijfel en een terechte rode kaart voor de verdediger van de Beverwijkers. De eerste helft bloedde een beetje dood. De enige kans kwam nog van de voet van Verbakel, maar dit was geen probleem voor Verswijveren.

De tweede helft begon met een hele grote kans voor Duits. Een voorzet van Loermans schoot de spits van dichtbij over. Timo Wolters kon na goed voorbereidend werk van Nino Klaver nog tot een kans komen, maar Aria Hashemi pakte deze bal. Wat later kreeg Loermans een schotkans waardoor de Verswijveren in actie moest komen. Ook DEM kon nog gevaarlijk worden. Ugur Kaya kon schieten en via een Blauw Geel been kon Hashemi de bal pakken. Loermans kon later nog gevaarlijk worden via een lage voorzet. Door een schermutseling achterin ging die bal uiteindelijk net achter.

Opgekomen rechtsback Jay van Boxtel kon randje 16 de bal plaatsen, maar wederom behoedde Verswijveren Blauw Geel om te scoren. Bilal Zelji kreeg nog een gevaarlijke kans namens de Beverwijkers, maar wederom Hashemi die de aanval onschadelijk wist te maken. Een minuut of 10 later kreeg Loermans nog een kans. Zijn inzet raakte de paal. Leek ook een grote kans, alleen jammer dat de grensrechter met de vlag omhoog stond.

DEM zette aan om de aansluitingstreffer te vinden. Richie Owuso-Ansah kon schieten maar wederom Hashemi die deze bal klemde. Klaver kon ook uithalen en op miraculeuze wijze pakte Hashemi deze. Ook Blauw Geel deed nog mee. Dobbelsteen kon schieten en had daarvoor alle ruimte. Maar Verswijveren had deze bal. Vlak voor het eindsignaal was het toch raak. Klaver schoot de bal kiezelhard in de kruising. Hashemi was kansloos. Op een kansje voor Melle Schevers in het zijnet na was dat ook de laatste actie van de wedstrijd.

Zo eindigde de wedstrijd in 2-1. Blauw Geel speelt zich mede door de uitslagen elders veilig. De Veghelaren staan nu 11 punten los op Hoogland, de nummer 15. Ze stijgen zelfs naar een gedeelde eerste plek in de periode. Alleen HSC staat nog boven ze, maar dat heeft puur met doelsaldo te maken. Op Hemelvaartsdag gaan de Veghelaren naar Zuid-Limburg voor de wedstrijd tegen Groene Ster. RKVV DEM moet nog wel even aan de slag. Zes punten klinkt als een veilige marge met slechts 3 wedstrijden te gaan, maar volgers van deze competitie weten inmiddels dat alles kan gebeuren. Dat heeft zelfs deze speelronde aangetoond. Op Hemelvaartsdag spelen zij thuis tegen OSS’20.