Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Edwin Grünholz: ,,Dat gelooft toch niemand”

Quick Boys heeft zich tegen Kozakken Boys herpakt na het verlies in de derby tegen VV Katwijk. Een doelpunt van Youssef El Kachati leverde de Blauw-Witten drie punten op, waarmee de Katwijkers naar de derde positie op de ranglijst stijgen. Topamateurvoetbal.com sprak dan ook met een tevreden Edwin Grünholz.

,,In de vier jaar dat we bij elkaar zijn hebben we nog niet van Kozakken Boys gewonnen”, vertelt Grünholz. ,,Wat dat betreft wisten we dat het lastig zou worden. Verdiend is een groot woord, maar vandaag hebben we toch gewonnen.” Quick Boys won de wedstrijd dankzij een degelijk eerste bedrijf. ,,We speelden een prima eerste helft en er was een fase dat we de 0-2 moeten maken, maar na rust zette Kozakken Boys ons veel meer onder druk. We kwamen ook een aantal keer goed weg, maar gelukkig trokken we de wedstrijd over de streep. Wij voetbalden in de tweede helft niet meer en je probeert ook nog een beetje heel te blijven.” Grünholz verwijst hiermee naar een aantal zieke spelers die een training moesten missen en de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag.

Danny van den Meiracker was geblesseerd en kon dus niet meedoen tegen de Werkendammers. Zijn rol werd voornamelijk overgenomen door Youssef El Kachati. Niet onverdienstelijk, volgens de trainer. ,,Youssef is een harde werker die loopt op elke bal. Hij is wat dat betreft altijd actief en dat bevalt bij de mensen ook natuurlijk.” Na de derby tegen VV Katwijk kwamen er veel kritische geluiden van de supporters, iets wat Grünholz niet ontgaan is. ,,We hebben een paar hectische weken achter de rug, inderdaad. Ik weet niet wat het verwachtingspatroon is, maar we gaan niet elke wedstrijd makkelijk winnen. Dat gelooft toch niemand.”

Ondanks de kritische geluiden van de eigen aanhang, kan Quick Boys terugkijken op een prima seizoenstart. ,,Kijkend naar de serie wedstrijden die je achter de rug hebt, met zeven nieuwe spelers, en je staat na zes wedstrijden boven VV Katwijk, dan is dat toch prima, jongens. Kom op zeg.”

FC Lisse is de volgende competitietegenstander voor Quick Boys. De bollenstreekgenoten zijn het seizoen als promovendus goed begonnen, maar dat komt voor Grünholz niet als een verrassing. ,,Ik wist dat ze goed konden voetballen, dus het verbaast mij niet. Aan de andere kant: ze zijn goed begonnen, maar volgens mij staan we boven ze.”