Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Scott Calderwood: “Dat vind ik een kwalijke zaak”

Kozakken Boys hield afgelopen zaterdag geen punten over aan de wedstrijd tegen Quick Boys. De Werkendammers blijven door de 0-1 nederlaag steken op zeven punten uit de eerste zes wedstrijden, wat ze een twaalfde plaats in de Tweede Divisie oplevert. Dat is een positie waar trainer Scott Calderwood niet tevreden mee is, zo laat hij topamateurvoetbal.com weten.

,,Ik vind dat we te veel punten hebben laten liggen,” concludeert Calderwood. ,,We hadden na vandaag gewoon op tien punten uit zes wedstrijden moeten staan. Nu hebben we zeven punten en dat vind ik gewoon te mager, omdat ik vind dat mijn ploeg veel meer kan brengen. Het is echter wel de realiteit en aan de doelpunten die we incasseren kan je zien waarom we zeven punten hebben in plaats van tien.”

Calderwood verwijst hier onder andere naar de 0-1 van El Kachati. ,,Die goal ontstaat uit een fout van onszelf. El Kachati loopt uit de rug van Da Silva Mendes en dat laat hij niet expres gebeuren, maar dat zijn wel momenten waardoor wij de wedstrijd verliezen. Dat gebeurt ons gewoon iets te veel.” De trainer vindt de 0-1 echter wel een terechte afspiegeling van de eerste helft tegen Quick Boys. ,,We werden op veel plekken afgetroefd op scherpte, dus op dat vlak is het terecht. Daarbij moet wel gezegd worden dat we bij vlagen lekker in de wedstrijd zaten. Maar wat goed is, is goed en wat slecht is moet je niet goed willen praten. Ik vond ons vandaag gewoon ondermaats.”

Kozakken Boys heeft een groot aantal nieuwe spelers en is dus een team in ontwikkeling, al vindt Calderwood dat dat geen excuus mag zijn voor de nederlaag. ,,We hebben veel nieuwe spelers in het team en dat weegt natuurlijk wel mee, maar het mag niet zo zijn dat je de ene week wél je niveau haalt en de andere week niet.” Kozakken Boys dacht in de tweede helft nog op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Stout werd afgevlagd voor buitenspel. ,,Het is niet de eerste keer dat een doelpunt  van ons wordt afgekeurd, dus wat dat betreft zit het ook niet helemaal mee. Maar dit soort momenten gaan ook mee zitten op de momenten dat je het zelf verdient en ik vind dat we het vandaag ook niet verdienden.”

,,Beide teams speelden onder hun niveau. We hebben hier hele mooie wedstrijden gespeeld tot nu toe, maar vandaag hebben we het publiek niet kunnen vermaken. Dat vind ik een kwalijke zaak,” zo luidt de eindconclusie van Scott Calderwood.