Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

TEC haalt vervanger voor geblesseerde doelman Swaneveld

Tweededivisionist heeft haar keepersprobleem, dat is ontstaan door een langdurige blessure van Mathijs Swaneveld, aan een hand door het aantrekken van Bram Kaarsgaren. De doelman komt over vanuit Amerika waar hij gedurende vier jaren voetbal en studie combineerde.

De bijna twee meter lange doelman kwam in de eerste zes jaren van zijn voetballoopbaan uit in het groen/wit van RKVV Den Dungen. In 2011 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Willem II. Via Brabant United kwam hij aansluitend bij FC Den Bosch terecht. Van hieruit verhuisde hij naar de Carson Newman University in de Amerikaanse Staat Tennessee. Hij speelde hier in de Division Two. Afgelopen zomer transfereerde hij naar de Southern Methodist University in Texas. Hier bij kwam hij in Division One te spelen.

De 22-jarige Kaarsgaaren op de website van de club: ,,Ik ben ontzettend blij met de overstap naar TEC. Ik verheug mij er enorm op om met deze selectie een sterke tweede seizoenshelft neer te zetten met veel overwinningen. TEC is mijn eerste Nederlandse club weer na vier jaar afwezigheid door een Amerikaans avontuur, dus ik ben de club en de staf enorm dankbaar voor deze kans”.

Kaarsgaaren heeft tot het einde van het lopende seizoen getekend bij de club uit Tiel.