Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING TWEEDE DIVISIE | Veel wedstrijden met dubbele belangen, één duel met overstijgende belangen

Speelronde 21 in de Tweede Divisie belooft een hele interessante te worden. Bij liefst vijf van de negen wedstrijden zijn de belangen voor beide ploegen groot, gezien de stand op de ranglijst. En dan is er ook nog de Moeder Aller Derby’s tussen Katwijk en Quick Boys, een wedstrijd waarvan het eigenlijk overbodig is om te zeggen dat de belangen de ranglijst overstijgen.

Zo treffen de nummers twee en drie op de ranglijst, HHC Hardenberg en De Treffers, allebei een ploeg die strijd tegen degradatie. De Sallanders ontvangen hekkensluiter OFC, De Treffers gaat op bezoek bij TEC.

IJsselmeervogels, Excelsior Maassluis, Scheveningen en Koninklijke HFC hebben de punten hard nodig om weg te komen bij de onderste plaatsen. Bij alle vier de clubs zal deze speelronde aangestipt zijn als eentje waar punten uit gehaald moeten worden. De Rooien ontvangen de Tricolores, de Schollenkoppen gaan op audiëntie bij de Koninklijke.

De topper wat betreft de stand op de ranglijst vindt plaats op sportpark Middelmors. Daar krijgt Rijnsburgse Boys de kans om het gaatje met koploper AFC te verkleinen. Daarvoor zullen de Uien wel de punten in eigen huis moeten houden tegen de Reds. Dat zal een behoorlijke klus worden, de laatste keer dat AFC verloor was op 1 oktober 2022. Toen won Kozakken Boys met 1-0 van de Amsterdammers. Voor de laatste competitienederlaag van Rijnsburgse Boys moeten we nog verder terug. Op 24 september ging de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis verloren.

Hoe groot de belangen op sportpark Middelmors ook zijn, de wedstrijd die het meest tot de verbeelding spreekt wordt minder dan vijf kilometer verderop gespeeld. Om 14.00 uur trappen Katwijk en Quick Boys af voor weer een nieuw hoofdstuk van de Moeder Aller Derby’s. We zouden naar de statistieken in de Tweede Divisie kunnen kijken (twee overwinningen voor Katwijk, tweemaal een gelijkspel), of naar de huidige vorm van beide ploegen. Misschien zelfs naar de gehele historie tussen de aartsrivalen, waarin het zelden voorkwam dat één ploeg het volle pond pakte in één seizoen. Maar eigenlijk is voorbeschouwen zinloos.

Katwijk – Quick Boys kan namelijk altijd alle kanten op. Daar doet geen statistiek wat aan. Scheidsrechter Luca Cantineau mag dit prachtige affiche om 14.00 uur in gang gaan fluiten. Als rond vieren de stofwolken zijn opgetrokken weten we of deze editie er eentje voor de eeuwigheid is, of eentje om gauw te vergeten.

Het volledige programma:

Zaterdag 4 februari:

14.00

Katwijk – Quick Boys

14.30

FC Lisse – Spakenburg
HHC Hardenberg – OFC

15.00

IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – Jong Volendam
Rijnsburgse Boys – AFC

15.30

Koninklijke HFC – Scheveningen

17.00

Jong Sparta – Noordwijk

18.00

TEC – De Treffers