Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Degradatiederby en oplopende spanning

Men zal het misschien niet helemaal door hebben, maar de spanning in de Derde Divisie Zondag stijgt stiekem. ADO’20 laat inmiddels punten liggen bij hun 2e verlies op rij. VVSB en Blauw Geel’38 verzaken ondertussen niet. Zo ligt de strijd rondom de titel nog helemaal open. Maar niet alleen daar: Dezelfde ploegen doen mee om de 2e periode. Los daarvan is de degradatiestrijd ook een interessante om te volgen. Dongen lijkt langzaam op te gaan klimmen in aantal punten, en is inmiddels geen laatste meer. UDI voetbalden wel prima, maar het scoren leek niet te lukken. Mocht dat ook gaan lukken krijgen we een hele leuke competitie aan beide eindes.

We beginnen deze voorbeschouwing in Uden. De thuisploeg, UDI’19, springt van derby naar derby. Vorige week nog tegen Blauw Geel’38 (die de Udenaren met 1-0 verloren), deze week ontvangen ze Gemert. Gemert staat ook onderin en strijdt tegen nacompetitie. Een derby die al een aantal jaar niet op het programma stond. Vorige week nog succesvol. In eigen huis versloeg men de Superhaantjes.

Quick krijgt op zijn beurt bezoek van een concurrent om het ontlopen van de promotie/degradatie-plekken. De Baronnen van Baronie komen op bezoek. Zij wonnen vorige week thuis van JOS Watergraafsmeer met 2-0 en hebben hiermee de concurrentiestrijd alleen maar mooier gemaakt. De Amsterdammers krijgen deze week bezoek van de roodbroeken uit Gorinchem. Unitas, wat op een keurige 7e plek staat, speelde bloedeloos met 0-0 gelijk tegen de formatie van Roy de Haan.

OSS’20 wordt geteisterd door blessures, maar staat toch nog op een 8e plek. De Ossenaren krijgen bezoek uit Beverwijk. RKVV DEM gaat spelen op het natuurgrasveld van de Rusheuvel. DEM heeft zich inmiddels gemeld in de middenmoot. In eigen huis werd er verloren van HSC’21. De Haaksbergers staan op een mooie 6e plek. Zij krijgen bezoek van Dongen die afgelopen week de rode lantaarn overdroegen door knap te winnen van de koploper.

ADO’20 is al heel de competitie fier de koploper, maar heeft er inmiddels 2 op rij verloren. Zij zullen de voorsprong op VVSB willen behouden en moeten daarvoor dit weekend afrekenen met OJC ROSMALEN. De Brabanders verloren in eigen huis van het Utrechtste Hercules. Die krijgen in Utrecht bezoek van TOGB. De promovendus begon sterk maar zijn langzaam aan het afglijden. Ze bezetten inmiddels de 10e plek. TOGB speelde gelijk met 1-1 thuis tegen het elftal van Maurice Verbunt.

Groene Ster krijgt een pittige tegenstander. In Limburg spelen ze tegen VVSB. De Noordwijkerhouters komen steeds dichter bij de eerste plek en dat kunnen ze maar op 1 manier doen: Winnen. VVSB won afgelopen weekend met 2-1 van UNA. De Zeelstenaren spelen een derby. Niet zo beladen als de andere Brabantse derby die gespeeld wordt. Desondanks wel een leuke. Blauw Geel’38 komt op bezoek. Zij wonnen met 1-0 van UDI’19.

Programma

UDI’19 – Gemert
OSS’20 – RKVV DEM
Hercules – TOGB
ADO’20 – OJC ROSMALEN
JOS Watergraafsmeer – Unitas
Quick – Baronie
HSC’21 – Dongen
Groene Ster – VVSB
UNA – Blauw Geel’38