Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tamerus verlengt met twee jaar bij Koninklijke HFC

De Haarlemse tweededivisionist Koninklijke HFC en trainer Gertjan Tamerus zijn een verlenging van hun samenwerking van twee jaar overeengekomen. De 42-jarige oefenmeester staat al sinds 2018 voor de selectie in Haarlem.

Tamerus, ook geboren in Haarlem, heeft vele jaren ervaring als speler in het betaalde voetbal achter de rug. Maar de eerste voetbalmeters maakte hij bij Alliance ’22 in zijn geboortestad. Toen hij dertien was, werd hij opgenomen in de opleiding van het in 2010 ter ziele gegane HFC Haarlem. Hier brak hij in 1999 door in de A-selectie. Na vier seizoenen maakte hij de overstap naar Heracles, waarmee hij in 2005 kampioen van de Eerste Divisie werd.

Grieks avontuur
In de periode 2006/2009 speelde de aanvaller uit Haarlem bij NAC Breda. De laatste wedstrijden actief betaald voetballer speelde hij in de Griekse competitie. Dat werd geen succes, omdat zijn club AO Trikala hem niet betaalde. Dat bleek niet zo heel vreemd want de club werd kort nadat Tamerus was vertrokken failliet verklaard nadat fraude en financiële malversaties werden ontdekt.

Tamerus kwam terug naar Nederland, speelde een seizoen bij SVZW en een jaar in Sassenheim bij Ter Leede en trok vervolgens terug naar Haarlem.

Tussen 2012 en 2018 speelde hij voor de Koninklijke, behaalde tevens zijn trainerspapieren en is nu alweer vijf jaar hoofdtrainer van de club.