Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Lee-Roy Echteld: “Ik denk dat ik gewoon een heel simpele kerel ben.”

De Treffers kwam als koploper naar sportpark De Krom en verliet de thuishaven van Katwijk met één punt en behoud van status. De Groesbekers moesten diep gaan, maar overleefden een aantal fases, met veel druk en mogelijkheden voor de thuisploeg en kregen zelfs nog een ultieme kans om er met het volle pond vandoor te gaan. Maar bovenal speelde De Treffers met het lef en de bravoure van een serieuze koploper. Het was een schril contrast met het team dat een seizoen eerder in de laatste speelronde het Tweede Divisie-schap, ondanks een 3-0 nederlaag tegen hetzelfde Katwijk, veiligstelde. Dan rijst toch de vraag over welke magische krachten trainer Lee-Roy Echteld beschikt. ,,Ik denk dat ik gewoon een heel simpele kerel ben,” luidde zijn nuchtere antwoord.

,,We werken goed met elkaar en hebben een idee over hoe we willen voetballen,” duidt Echteld het huidige succes van de ploeg die afgelopen seizoen nog vijftiende eindigde. Aan dat idee werd ook op bezoek bij de regerend kampioen niet getornd. ,,Ik wil met mijn ploeg ook naar voren voetballen, agressief zijn, kansen creëren en wedstrijden winnen.” Een strijdplan dat lang niet alle ploegen hanteren op bezoek bij Katwijk, maar wel een strijdplan dat zich uitbetaalde. ,,Ik heb tegen de jongens gezegd dat als zij dit elke week kunnen opbrengen en we meer rust en zelfvertrouwen aan de bal krijgen dit een mooi seizoen kan worden.” Of dat zo mooi wordt dat zijn ploeg zich met tegenstander Katwijk kan blijven meten ging Echteld wat te ver.

,,Ik kende de Tweede Divisie niet zo goed voor ik hier begon, maar ik begrijp wel waarom Katwijk afgelopen seizoen kampioen is geworden,” roemde Echteld de opponent. ,,Dit is de beste ploeg die we tot nu toe zijn tegengekomen. Katwijk voetbalt nog zoveel makkelijker en beter dan wij. Wij mogen heel blij zijn dat we hier een punt hebben gepakt vanmiddag.” Om dat punt te behalen moest De Treffers na een sterke openingsfase ruim een uur zien te overleven tegen de Krombewoners. ,,Ik vond ons halverwege de tweede helft wel wat fitter. Daardoor konden we wat onder de druk van Katwijk uit komen en kregen we zelf nog wat mogelijkheden.”

Echteld vond dat zijn ploeg over het geheel genomen aardig overeind was gebleven en vond dan ook dat De Treffers het punt wel verdiende. ,,Maar dit is wel echt een gewonnen punt, we hebben hier geen punten verloren.”