Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag| v.v. Dongen ondanks punt in mineur, Gemert vecht zich terug in derby tegen Blauw Geel’38

Op speeldag nummer 12 stonden er een paar interessante duels op het programma in de Zondag Derde Divisie. In Dongen stonden de plaatselijke trots en UDI’19 tegenover elkaar voor een heuse kelderkraker en in Gemert stonden de plaatselijke trots en Blauw Geel’38 op één voetbalveld.

De ploeg van trainer Osman Erbas (vv Dongen) was nog puntloos en leek lang op de eerste overwinning af te steven. Na een irritante eerste helft waarin het spel door kleine overtredingen veel stil lag bracht Thom Avontuur op slag van rust met een fraaie treffer zijn ploeg op voorsprong. Toen Sel Bastmeijer na een klein uur de voorsprong verdubbelde leek er geen vuiltje aan de lucht. In de slotfase waren het de gasten uit Uden die in de persoon van Jeroen van Schoonhoven met twee treffers de stand in evenwicht wisten te brengen.

In de andere Brabantse derby van dit weekend tussen Gemert en Blauw Geel’38 waren het de gasten die uit de startblokken schoten. Al in de vierde minuut was het de Ben van den Nieuwenhof die de gasten op voorsprong bracht. Niet veel later dachten de gasten op 2-0 te komen maar het doelpunt van Koen van der Zanden werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft ging de ploeg van trainer Reinald Boeren uit een ander vaatje tappen en wist het via een magistrale vrije trap van Jasper Waalkens op gelijke hoogte komen. Daarna waren er kansen voor beide op de overwinning maar gescoord werd er niet meer.

Doelpunten vielen er wel rijkelijk op sportpark Adrichem in Beverwijk. Binnen vijftien minuten stond DEM op een 2-0 voorsprong, alvorens Tom Wijkmans namens OJC Rosmalen iets terug deed. Na de vroege achterstand was het wel OJC wat de wedstrijd dicteerde maar een uiterst effectief DEM tegenover zich trof. Via treffers van de Vries (3x), Wolters en van Doorneveld trok DEM uiteindelijk met 5-1 aan het langste eind. 

In Oss stond een kleine topper op het programma. Thuisclub O.S.S.’20 trof in Hercules een ploeg die een maatje te groot was. Al in de negende minuut was het Rogier Benschop die zijn eerste van de middag liet aantekenen. Voor rust gebeurde er verder weinig. De thuisploeg lukte het niet om echt grote kansen te creëren en Hercules had de controle. Na rust bouwden de gasten de voorsprong gestaag uit. Via Benschop 2x en Waterink, tegen zijn oude club, werd het uiteindelijk 0-4 voor de ploeg van René van der Kooij.

In Den Haag stonden HV&CV Quick en UNA tegenover elkaar. De thuisploeg kwam in de blessuretijd van de eerste helft via Dijkhuizen op voorsprong. Na de rust was het Juul Respen die de Brabanders op gelijke hoogte bracht. In een wedstrijd waarin beide keepers de uitblinkers waren vielen verder geen doelpunten. In Amsterdam vielen in de wedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer en Groene Ster geen doelpunten. Beide ploegen blijven hiermee vlak boven de gevarenzone bivakkeren. 

In Haaksbergen moest ADO’20 vol aan de bak om HSC’21 van zich af te houden. Reeds vroeg in de wedstrijd kreeg HSC’21 de kans om op voorsprong te komen. Caglar Uguz miste echter de toegekende strafschop. Dat was eigenlijk ook het verhaal van de eerste helft. HSC’21 de kansen. ADO’20 de doelpunten. Via Milan Zonneveld en Danny Lute sloeg de van Roy van de Mije voor rust genadeloos toe. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht Danny Lute met z’n tweede van de middag dacht zijn ploeg in veilige haven te brengen. Spits Mo Iallouchen bracht de spanning weer een beetje terug. Nadat Michael Wensing met zijn tweede gele kaart moest vertrekken was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk won de koploper met 1-4.

Zaterdagavond won VVSB al met 1-3 bij Baronie. De thuisploeg kwam via Moustafa  Mohammed nog wel op voorsprong maar nog voor rust waren het Ian van Otterlo en Jesse van Nieuwkerk die de ploeg op voorsprong zette. Dezelfde van Nieuwkerk was na rust verantwoordelijk voor de 1-3.

Door de uitslagen van dit weekend komt er een kleine tekening in de stand. ADO’20 blijft de ongeslagen koploper. Daarachter zijn er vier ploegen met VVSB, Hercules, GVV Unitas en Blauw Geel die voor een klein gaatje (5 punten) hebben geschapen naar de rest. Onderin blijven de problemen voor Gemert, UDI’19, Baronie en v.v. Dongen. Opvallend hierbij dat het allemaal ploegen uit het Brabantse betreft.