Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van den Assem vertrekt bij VVSB, ook vier contractverlengingen

Matthieu van den Assem vertrekt komende zomer na drie seizoenen bij VVSB. De vleugelaanvaller gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, zo meldt de club op haar website.

De 25-jarige Van den Assem scoorde zijn eerste doelpunten voor de jeugdelftallen van Blauw Zwart uit Wassenaar. Aansluitend speelde hij voor Ajax, Quick Boys, Jong FC Twente, HHC Hardenberg en TEC. In 2020 kwam hij bij VVSB terecht.

Bij de Noordwijkerhoutse club werden op trainingskamp in Spanje ook een aantal contracten verlengd, zoals die van de 30-jarige Lars Rauws. De middenvelder kwam in 2020 over van streekgenoot FC Lisse. Ook de verbintenis van topschutter Leroy George werd opengebroken. De spits staat dit seizoen reeds op zeventien competitiegoals.

Verder gaat aanvaller Guus Verver nog minimaal een seizoen bij paarsgeel door en wordt de spelersgroep vanuit de O19 aangevuld met doelman Stef Hoogervorst.

Ook in de staf een contractverlenging. Assistent trainer Maarten Koop blijft ook in het seizoen 2023/2024 actief op de Boekhorst.