Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: We zijn over de helft, da’s alvast goed nieuws

Het is een beetje ongezien voorbij gegaan de afgelopen week, maar toch is het goed nieuws: de competitie is inmiddels over de helft en dat is ten opzichte van de achterliggende seizoenen toch winst. Het lijkt erop dat we weer eens gewoon een eindstand gaan krijgen, voor het eerst sinds 2019.

Voor de liefhebbers van een spannende competitie was er ook goed nieuws. Leek OFC na de overtuigende winst in de topper tegen Gemert nog een groot gat te slaan – qua punten én moraal – een paar dagen later bleek de ploeg tegen Hoogland opnieuw toch feilbaar te zijn. Gemert profiteerde en sluit weer aan.

Beide toppers spelen deze zondag een thuiswedstrijd en voor OFC is dat op papier de lastigste. De Oostzaners ontvangen Hercules, dat zicht blijft houden op de subtop en – toevalligerwijs – vorige week nipt verloor van Gemert. Die club speelt op zijn beurt thuis tegen Westlandia, dat nog niet echt weg kan komen onderin en nu voorlaatste staat.

Achterom kijken

Onderin zit ook de meeste spanning, want vrijwel alle ploegen onderin roeren zich. Daarom is voor het gehele rechterrijtje achterom kijken de eerste zorg. Zorgen zijn er het meest voor DEM, dat vier keer op rij verloor en inmiddels een aardig gaatje te dichten heeft naar nacompetitieplaats 16. Zoals dat zo vaak gebeurt is de trainer dan het haasje en zo ook in Beverwijk. Kiri Kalaitzis werd aan de dijk gezet en Ron Bouman moet de meubelen zien te redden.

DEM hoopt zonder trainer Kiri Kalaitzis hij tij te keren en degradatie te voorkomen.

De nieuwe trainer mag meteen aan de bak, want de uitwedstrijd bij Hoogland is normaliter een goede gelegenheid voor DEM om de punten te sprokkelen, hopend op nog wat resterende hoogmoedseuforie bij Hoogland na de fraaie zege op OFC.

EVV kent ook een lastig seizoen, maar won vorige week wel weer eens (bij Blauw Geel’38) en dus zal er in het Limburgse kamp hoop zijn, dat er thuis tegen OSS’20 ook wat te halen valt. Door die nederlaag van vorige week heeft ook Blauw Geel’38 zich weer in de nesten gewerkt en dan heeft het zondag ook nog eens een lastige uitwedstrijd tegen ADO’20 voor de boeg.

Ademhalen

JOS Watergraafsmeer en Quick kunnen het gemodder onderin wat rustiger bekijken, maar zijn ook nog verre vrij van zorgen. de winnaar van hun onderlinge duel kan in ieder geval voorlopig even wat voorzichter ademhalen. Beide ploegen kenden vorige week een prima zondag met een overwinning.

HollandiaHSC’21 was ook een fijne kraker onderin, maar daar heeft de ploeg uit Haaksbergen deze week de ‘coronakaart’ getrokken. Toch weer een afgelasting dus.

Schwung is eruit

Rest ons nog de subtop. Groene Ster is daarin het meest stabiel, het verloor dit kalenderjaar nog geen wedstrijd en is nu de nummer 3. De uitwedstrijd tegen Dongen is wel een lastige kluif. De nummers 5 en 4 (Unitas en UNA) treffen elkaar in Gorinchem, waarbij vooral bij de thuisclub de schwung er aardig uit lijkt te zijn.