Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Gemert blijft ongeslagen, UDI’19 pakt strohalm en top twee maakt geen fout

Zoals in de voorbeschouwing al genoemd stonden er op alle velden belangen op het spel in de Derde Divisie Zondag. De beide topploegen maakte geen fout in Brabant al ging dat bij VVSB met de hakken over de sloot. ADO’20 won in Breda van Baronie (1-2). De spanning blijft dus volop aanwezig, zowel aan de boven- als onderkant van de ranglijst.

In de Brabantse derby tegen O.S.S. ’20 pakte UDI’19 de zo belangrijke strohalm op weg naar een promotie/degradatieplaats. In Oss wist de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif voor rust een 0-2 voorsprong te pakken. Na rust deed Jos Peltzer voor de thuisploeg vanaf elf meter nog wel iets terug.

De belangrijke overwinning brengt de ploeg uit Uden op vier punten van Baronie, op acht wedstrijden van het einde. Datzelfde Baronie verloor thuis met 1-2 van koploper ADO’20. De ploeg uit Heemskerk kwam via Milan Zonneveld en Milan Klopper op een 0-2-voorsprong. David Vermeulen zorgde in de slotfase voor de 1-2. Verder liet de ploeg van trainer Roy van de Mije het niet komen.

Slotfase

Naaste achtervolger van ADO’20, VVSB, wist in Brabant ook de overwinning naar zich toe te trekken. Makkelijk ging dit niet. Pas in de blessuretijd was het verdediger Max Ossendrijver die de winnende treffer wist aan te tekenen. Dongen was via twee goals van Fatih Kamaci teruggekomen van een 1-3 achterstand. Door de overwinning van VVSB blijft het verschil met ADO’20 twee punten.

Ook UNA wist het duel tegen HSC ’21 in Haaksbergen in de slotfase definitief naar zich toe te trekken. De ploeg van trainer Daniel Nijhof ontving daarbij een lesje in effectiviteit. De gasten kregen drie kansen en scoorde drie keer. Grote sta in de weg voor HSC’21 deze middag was de weer van een blessure teruggekeerde doelman Petar Stoskovic van UNA. Zelfs vanaf elf meter wist topscorer Jules Stokkers de doelman niet te passeren.

Degradatie stress
Met het langzaam aflopen van het aantal wedstrijden neemt ook de degradatiestress steeds verder toe in de Derde Divisie Zondag. Een ploeg die daar goed mee om kan gaan lijkt Gemert te zijn. Sinds de start van dit kalenderjaar heeft de ploeg van Reinald Boeren nog niet verloren. In de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen kwam Gemert nog wel op achterstand maar twee treffers van Safa Kizir deden de wedstrijd kantelen (3-1)

Een ploeg die zich ook langzaam zorgen moet gaan maken is JOS/Watergraafsmeer. De Amsterdammers verloren voor de derde keer op rij van een naaste concurrent. Ditmaal was het Quick wat door een flitsende openingsfase JOS op een kansloze nederlaag trakteerde (0-4).

Ook de enige ploeg uit Limburg blijft in de gevarenzone. Groene Ster was in de wedstrijd tegen DEM lange tijd de betere ploeg maar wist dit niet in de score uit te drukken. De thuisploeg deed dit wel (2-0) en verschafte zich daarmee wat lucht richting de onderste plaatsen.

Derde plaats
In de strijd om de derde plaats op de ranglijst, een plek die aan het einde van de rit recht geeft op nacompetitie voor promotie, leed Hercules in Gorinchem een gevoelige nederlaag. Het begint er langzaam op te lijken dat Unitas een “angstgegner” wordt voor de Utrechters.

In de thuiswedstrijd en de uitwedstrijd vorig seizoen wist de ploeg van trainer René van der Kooij niet van Unitas te winnen. Geluk bij een ongeluk voor de Utrechters was dat de naaste concurrent Blauw Geel niet volledig wist te profiteren. In het thuisduel tegen TOGB kwam Blauw Geel niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door het gelijke spel in Veghel blijft TOGB koploper in de 3e periode al kreeg het wel gezelschap van DEM.

Uitslagen:

v.v. Baronie – ADO’20 1-2

Blauw Geel’38 – TOGB 2-2

RKVV DEM – Groene Ster 2-0

v.v. Dongen – VVSB 3-4

v.v. Gemert – OJC Rosmalen 3-1

GVV Unitas – USV Hercules 2-1

JOS/Watergraafsmeer – HV&CV Quick 0-4

O.S.S.’20 – UDI’19 1-2

HSC’21 – UNA 0-3